Αυστριακή εφημερίδα αποθεώνει τον ντάκο. Το χαρακτηρίζει ως «το ιδανικό σνακ»

880
Η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» έκανε αναφορά για τον ελληνικό ντάκο, δίνοντας μάλιστα και τη συνταγή για «το ιδανικό εύγευστο σνακ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού», όπως το χαρακτηρίζουν στη στήλη γαστρονομίας της εφημερίδας.

Στη σελίδα της εφημερίδας με τις συνταγές κάνουν μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του παξιμαδιού. Όπως αναφέρουν, στην Ελλάδα αρχικά ήταν το φαγητό των φτωχών.

Στη συνέχεια του κειμένου αναφέρουν ότι όλα τα εστιατόρια της Κρήτης προσφέρουν ντάκο. Στη Βιέννη το κρητικό παξιμάδι πωλείται σε ελληνικά καταστήματα φαγητών.

«Αν σας αρέσει ακόμα πιο αυθεντικό, μπορείτε να το ψήσετε μόνοι σας. Δεν είναι πολύ δύσκολο και διατηρείται πολλές μέρες» αναφέρεται στο άρθρο.

Η εφημερίδα παραθέτει και συνταγή για τον ντάκο.
Στην Κρήτη συνήθως σερβίρουν το ντάκο με μυζήθρα, τυρί κρέμα από αιγοπρόβειο γάλα. Εναλλακτικά η θρυμματισμένη φέτα σε ώριμες ντομάτες είναι εξίσου γευστική επιλογή.
Η συνταγή που παραθέτει η εφημερίδα είναι με πρόβειο τυρί brimsen ή φέτα, ελιές καλαμών, ελαιόλαδο και ρίγανη.

Διαβάστε επίσης: Γευστικές προτάσεις για βραδινό φαγητό, που δεν παχαίνουν αλλά χορταίνουν. Απολαύστε τις άφοβα

 

Διαβάστε επίσης: Ο λαχταριστός χάρτης του street food στην Ευρώπη. Πόσες θερμίδες έχει το σουβλάκι, ένα ρώσικο πιροσκί και τα αγγλικά fish & chips