Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί τη μέρα, κάνει καλό. Φροντίζει τη στοματική υγιεινή και συμβάλλει μέχρι και στο αδυνάτισμα

1241

Το κόκκινο κρασί, αν και περιέχει αλκοόλ, είναι από τις πιο υγιεινές συνήθειες, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.
Οι επιστήμονες μέσα από έρευνες, κατέληξαν ότι η επιτρεπόμενη ημερήσια ποσότητα, είναι ένα ποτήρι.
Η κατανάλωσή του βοηθά στην απελευθέρωση ενδορφινών, ορμονών που σχετίζονται με τη χαρά και την αισιοδοξία.
Η βιταμίνη Ε που περιέχει, συμβάλλει στην απομάκρυνση των θρόμβων και στην προστασία των ιστών, διατηρώντας την υγεία της καρδιάς.
Επιστημονικές ομάδες ανά τον κόσμο, πραγματοποίησαν έρευνες και ανακάλυψαν διάφορα οφέλη του κόκκινου κρασιού στον οργανισμό, που δεν είναι ευρέως γνωστά.

Μελέτη του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, διαπίστωσε ότι το κόκκινο κρασί αποτοξινώνει και βοηθά στην απώλεια βάρους.
Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωσή του ενεργοποιεί ένα γονίδιο που εμποδίζει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων.
Φυσικά χρειάζεται και η ισορροπημένη διατροφή.
Είναι γνωστή η δράση του κόκκινου κρασιού ενάντια στην άνοια, όμως όπως ενημερώνουν οι μελετητές, βελτιώνει και τις γνωστικές ικανότητες.
Μια ακόμη ιδιότητα του κόκκινου κρασιού, είναι η προστασία της στοματικής υγιεινής.
Κατά τη ζύμωση για τη δημιουργία του κρασιού, ενώσεις που περιέχουν τα σταφύλια, προλαμβάνουν και καταπολεμούν βακτήρια και ιούς που προκαλούν οδοντικά προβλήματα.
Για παράδειγμα, αποτρέπουν το σχηματισμό ουλίτιδας και ανακουφίζουν μέχρι και τον πονόλαιμο.
Η ρεσβερατρόλη, ουσία που βρίσκεται στα σταφύλια, τονώνει τον οργανισμό και του δίνει ενέργεια.
Την άποψη επιβεβαιώνει έρευνα της Αμερικανικής Εταιρείας Πειραματικής Βιολογίας, που δείχνει ότι μετά την κατανάλωση κρασιού όσοι εθελοντές ένιωθαν κουρασμένοι ή αδιάθετοι, άρχισαν να έχουν περισσότερη ενέργεια και όρεξη.
Επίσης, έχει συπτικές ιδιότητες, που φροντίζουν για την υγεία του ουροποιητικού συστήματος.
Δηλαδή εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων που προσκολλώνται στην ουροδόχο κύστη, ενώ παράλληλα φιλτράρει και αποτοξινώνει τα όργανα.
Οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι η κατανάλωση του κόκκινου κρασιού, ωφελεί την υγεία, αλλά δεν πρέπει να υπερβαίνουμε το μέτρο, γιατί θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Βρήκαν κόκκινο κρασί ηλικίας 4.000 ετών μέσα σε πήλινα δοχεία. Τα ευρήματα εντοπίστηκαν σε ένα αγνώστου ταυτότητας παλάτι με αίθουσες συμποσίων στο βόρειο Ισραήλ. Έχει ομοιότητες με αυτό της Κνωσού στην Κρήτη.