«Χάνουμε τη γη». Το δραματικό μαύρο εξώφυλλο του New York Times Magazine για την κλιματική αλλαγή

1101

«Πριν από 30 χρόνια θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει τον πλανήτη». Αυτό είναι το εξώφυλλο του περιοδικού New York Times, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα δυνατό μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Το κεντρικό θέμα όλου του περιοδικού είναι η κλιματική αλλαγή. Το μοναδικό άρθρο του είναι το «Χάνουμε τη γη», με δημιουργό του τον Ναθάνιηλ Ριτς.

The chinstrap penguin population of Baily Head, in the northern part of Antarctica, has dropped almost 40 percent in the last seven years. @geosteinmetz visited Antarctica at the end of 2017 for our climate special issue; he spent his Thanksgiving on a 75-foot charter sailboat crossing the Drake Passage to Antarctica (he ate a microwaved meat pie for dinner). This aerial photograph was shot on a long pole, so as not to disturb the penguin colony by drone. Many scientists believe that global warming will endanger some penguin colonies in two ways: dwindling food and loss of nesting habits. Some fear that as warm water shifts further south along other coastal regions, larger populations of penguins could face a similar decline. Read more in this Sunday's @nytmag, or with the link in our bio.

A post shared by The New York Times Magazine (@nytmag) on

Το άρθρο είναι αφιερωμένο για τη δεκαετία 1979- 1989, τότε που θα μπορούσαμε ακόμη να αποτρέψουμε την κλιματική αλλαγή. Εκείνη την περίοδο ο άνθρωπος κατάλαβε τα δραματικά αποτελέσματα από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, που ο ίδιος προκαλούσε.

Το κείμενο του Ριτς είναι χωρισμένο σε δύο μέρη και βασίζεται στη δουλειά του που κράτησε 18 μήνες, γεμάτους με ρεπορτάζ και πολλές συνεντεύξεις. Όλα τα βίντεο και οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένα από το προηγούμενο έτος.

Όπως αναφέρεται και στο άρθρο, η δεκαετία αυτή είναι που χάσαμε τη μάχη κι εμείς δεν θελήσαμε, ούτε κάναμε κάτι για να σώσουμε το φυσικό περιβάλλον και τη γη.

«Πριν από 30 χρόνια θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει τον πλανήτη και οι αναγνώστες μας ξέρουν ότι δεν το κάναμε».

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του περιοδικού και δημιουργός του εξωφύλλου, Γκέιλ Μπίτσλερ, ανέφερε ότι καμία άλλη εικόνα δε θα μπορούσε να αποτυπώσει καλύτερα το θέμα. Για αυτό και επιλέχθηκε το μαύρο εξώφυλλο.

Διαβάστε επίσης: Πώς οι πλαστικές σακούλες καταστρέφουν το περιβάλλον και σκοτώνουν χιλιάδες ζώα στον κόσμο;

 

Διαβάστε επίσης: H κλιματική αλλαγή στον Αρκτικό Ωκεανό τα τελευταία 100 χρόνια. Δείτε πως είναι σήμερα οι παγετώνες του 1900