«1968». Η ταινία του Τάσου Μπουλμέτη για τη θριαμβευτική νίκη της ΑΕΚ που την έκανε Κυπελλούχο Ευρώπης. Δείτε το trailer

1178
4 Απριλίου 1968. Για πρώτη φορά ελληνική ομάδα κατέκτησε τον τίτλο των Κυπελλούχων Ελλάδος, γράφοντας τη χρυσή σελίδα της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού.

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει την Σλάβια Πράγας της Τσεχοσλοβακίας. Ο αγώνας έληξε με το ταμπλό να δείχνει 89-82. Το κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο με τους 80.000 θεατές γέμισε φωνές και πανηγυρισμούς.
Ρεκόρ για τα παγκόσμια δεδομένα, θεωρήθηκε η προσέλευση του κόσμου, με αποτέλεσμα να γραφτεί ακόμη και στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness.

Το επικό αυτό γεγονός αποτυπώνει η νέα ταινία του σκηνοθέτη Τάσο Μπουλμέτη «1968» που θα προβληθεί στη μεγάλη οθόνη στις 25 Ιανουαρίου 2018.
Πενήντα χρόνια μετά τον αγώνα, ο σκηνοθέτης της «Πολίτικης κουζίνας» και του «Νοτιά», έρχεται να θυμίσει στους παλιούς αλλά και να μάθει στους νέους, μια ιστορία που δεν αφορά μόνο τους φιλάθλους της ΑΕΚ, αλλά όλους τους οπαδούς του μπάσκετ.

H νέα ταινία του σκηνοθέτη Τάσο Μπουλμέτη «1968» που θα προβληθεί στη μεγάλη οθόνη στις 25 Ιανουαρίου 2018.

Μετά τον αγώνα περίπου 300.000 άτομα μαζεύτηκαν έξω από το στάδιο σε μια εποχή που η χούντα είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις. Όσοι δεν είχαν καταφέρει να παρευρεθούν στον αγώνα, άκουγαν από το ραδιόφωνο την μετάδοση του Βασίλη Γεωργίου. Η συγκλονιστική και γλαφυρή περιγραφή του ξεσήκωσε ακόμη και τους ακροατές από το σπίτι.
«Ένωσε ολόκληρη την Ελλάδα σε μια νύχτα και απέδειξε περίτρανα τη δύναμη της ελληνικής ψυχής ενάντια σε κάθε αντίπαλο, όσο ισχυρός κι αν είναι» αναφέρεται στην δελτίο τύπου της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γιώργος Μητσικώστας, ο Στέλιος Μάινας, η Βασιλική Τρουφάκου, ο Γιάννης Βούρος και ο Ορφέας Αυγουστίδης είναι μερικοί από το καστ που θα ενσαρκώσουν την ιστορία.

Δείτε το trailer της ταινίας: 

Διαβάστε επίσης: 1968, Η άγνωστη αφιέρωση. Η ΑΕΚ κατακτά το κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης και το αφιέρωσε στον αθλητή της που πέθανε από καρκίνο