Γιατί να βάλετε ένα κέρμα στο ψυγείο, αν λείπετε πολλές μέρες από το σπίτι.

21240
Ένα μικρό και απλό κόλπο αποκαλύπτει, αν έγινε διακοπή ρεύματος στο σπίτι, προκαλώντας την απόψυξη των τροφίμων, με αποτέλεσμα να είναι επιβλαβή για την υγεία. Ένας τρόπος για να το καταλάβετε, σε περίπτωση που λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι ή είστε διακοπές, είναι να βάλετε ένα κέρμα στην κατάψυξη. 

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να βάλετε μια κούπα με νερό στην κατάψυξη να παγώσει και μετά να τοποθετήσετε το κέρμα πάνω στον πάγο.
Αν το κέρμα έχει παραμείνει εκεί που το αφήσατε, δεν έγινε διακοπή ρεύματος.
Αν γυρίσετε και το κέρμα έχει κατέβει και βρίσκεται στη μέση της κούπας, σημαίνει ότι έγινε μικρή διακοπή, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να λιώσει το νερό τελείως, άρα δεν θα το αντιληφθείτε. Επομένως, και τα τρόφιμα δεν πρόλαβαν να ξεπαγώσουν και μπορούν να καταναλωθούν χωρίς φόβο.


Αν όμως, το κέρμα έχει φτάσει στον πάτο της κούπας, τότε σημαίνει ότι η διακοπή ρεύματος ήταν αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να λιώσει ο πάγος. Εκτός όμως από τον πάγο, πιθανότατα έχουν λιώσει και τα τρόφιμα που υπήρχαν μέσα στην κατάψυξη.
Το κόλπο αυτό, προστατεύει τους ιδιοκτήτες από την κατανάλωση φαγητών που είχαν καταψυχθεί και λόγω της διακοπής ρεύματος ξεπάγωσαν και ξαναπάγωσαν, όταν επανήλθε το ρεύμα.
Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, τα τρόφιμα αλλοιώνονται και αναπτύσσονται βακτήρια, με κίνδυνο την πρόκληση τροφικής δηλητηρίασης.

Διαβάστε επίσης: Quiz. Ταινίες των ’80ς που άφησαν εποχή! Τις αναγνωρίζετε από μια φωτογραφία; (Μέρος Γ’).