Το «τέλειο» πέταγμα ενός αετού. Πως ερασιτέχνης φωτογράφος απαθανάτισε την απόλυτη συμμετρία στα απλωμένα φτερά του

1321

Ο Στιβ Μπίρο είναι καναδός ερασιτέχνης φωτογράφος. Η μεγάλη του αγάπη είναι η φύση και όποτε βρίσκει χρόνο, επισκέπτεται καταφύγια ή ειδικά πάρκα ζώων και πτηνών.

Σύμφωνα με το BBC όταν βρέθηκε στο Raptor Conservancy του Καναδά, ήταν αρκετά τυχερός, ώστε να αιχμαλωτίσει με τον φακό του έναν εντυπωσιακό αετό, ακριβώς την ώρα που απλώνει τα φτερά του σε απόλυτη συμμετρία. Πόσταρε τη φωτογραφία σε μερικές φωτογραφικές ομάδες στο Facebook.

Όμως η εικόνα με το πτηνό που κοιτά κατάματα και διαπεραστικά τον φακό, δεν άργησε να γίνει viral. Ο συγκεκριμένος αετός, είχε κερδίσει την αμέριστη προσοχή του Μπίρο εκείνη την ημέρα. Τον τράβηξε μερικές εκατοντάδες φωτογραφίες, όμως αρκούσε μία και μοναδική για να γίνει διάσημος.

«Σε αυτή τη φωτό είναι τέλεια καδραρισμένος, και τα δύο φτερά του αγγίζουν το νερό σκριβώς στην ίδια απόσταση, αυτή η εικόνα μου φάνηκε κάπως πιο ξεχωριστή σε σχέση με όλες τις άλλες που είχα τραβήξει. Αλλά και πάλι, δεν μπορούσα να φανταστώ την ανταπόκριση που θα είχε» δήλωσε στο BBC.