Πάγος ο «θαυματουργός». Το κόλπο των τριών λεπτών που μειώνει την όρεξη

4259

Λίγους μήνες πριν από το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι θέλουν να μειώσουν την όρεξή τους, ώστε να χάσουν πόντους και να αισθάνονται όμορφα όταν βγουν στις παραλίες. 

Έτσι, παρατηρείται μία αύξηση στις δίαιτες «εξπρές», που συχνά έχουν αντίθετα αποτελέσματα, αλλά εγκυμονούν κινδύνους και για την υγεία.

Αντίθετα, υπάρχει ένα υγιεινό και ακίνδυνο κόλπο που μπορεί να δοκιμάσει ο καθένας για να «κόψει» την όρεξή του και που σίγουρα υπάρχει στο σπίτι του. Και αυτό είναι ο πάγος!

Ο πάγος, όχι μόνο δεν περιέχει πολλές θερμίδες, αλλά αντίθετα χρειάζεται αρκετές θερμίδες για να καταναλωθεί, αφού ο οργανισμός για να ζεσταθεί, πρέπει να «κάψει» αρκε΄τες από αυτές.

Τρία λεπτά αρκούν

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάψει την όρεξη του ή να αποφύγει τις «λιγούρες», πριν από το κυρίως γεύμα, μπορεί για τρία λεπτά να βάλει ένα παγάκι στο στόμα του.
Το κρύο έχει αναισθητικές ιδιότητες στους γευστικούς κάλυκες, κάτι που σημαίνει πως «παγώνει» την όρεξη.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και μετά το γεύμα, ώστε να αποφύγει κάποιος να φάει γλυκό, αλλά επίσης βοηθάει και στην πέψη.

Πάγος με γεύση! 

Οι συνταγές για να είναι πιο … νόστιμο ένα παγάκι, είναι άπειρες. Μπορεί κάποιος να συνδυάσει το παγάκι με διάφορα συστατικά, που επίσης έχουν την ιδιότητα α κόβουν την όρεξη.

Σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό, μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα παγωμένο αφέψημα από γαρύφαλλο ή κανέλα, ή να μαύρης σοκολάτας με 100% κακάο.