Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζαμε (…ή δεν θυμόμαστε) για την Ολυμπιάδα του 2004 (βίντεο)

1810

Αθήνα 2004. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στον τόπο που γεννήθηκαν, την Ελλάδα

Η διοργάνωση στην Αθήνα ήταν ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Η Τελετή Έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 2004 σε μία αντίστροφη μέτρηση είκοσι οχτώ δευτερολέπτων — ένα δευτερόλεπτο για το κάθε ένα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώθηκε μέχρι τον τελευταίο που φιλοξένησε η Αθήνα.

Επίσης έχει ανακηρυχθεί κι ως η καλύτερη Τελετή Έναρξης όλων των εποχών μέχρι σήμερα.

Η Ολυμπιακή φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία την 25η Μαρτίου 2004. Μετά το σύντομο ταξίδι στην Πελοπόννησο, η φλόγα γύρισε όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα τις πόλεις που διοργάνωσαν Θερινούς ή Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τον Ιούλιο, διέσχισε όλους τους νομούς της Ελλάδας με κορύφωση το βράδυ της 13ης Αυγούστου, με τον Νίκο Κακλαμανάκη να ανάβει το βωμό του Ολυμπιακού σταδίου σηματοδοτώντας την έναρξη των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Εικόνες χαραγμένες στη μνήμη. Ξέρουμε όμως όλες τις λεπτομέρειες; Πόσα μπορούμε να θυμόμαστε; Ο coach Σπύρος συγκέντρωσε μια δυνατή δεκάδα από την Ολυμπιάδα του 2004 με γεγονότα και περιστατικά για να φρεσκάρει τη μνήμη ή να…μεταδώσει τις γνώσεις από την έρευνα που πραγματοποίησε.

Εσείς, τα ξέρατε;

Spoiler Alert: Είναι και ο τραγουδιστής Γιώργος Σαμπάνης στη δεκάδα του! Δείτε γιατί…

Διαβάστε επίσης: Ιππασία για αρχάριους. Τα «μυστικά» για σωστή εκμάθηση και τα οφέλη για μικρούς και μεγάλους (βίντεο)