Τα μυστικά της yoga. Πως μπορείτε να χαλαρώσετε με απλές ασκήσεις και να πετύχετε την ενδυνάμωση σώματος – νου και πνεύματος (βίντεο)

637
Η yoga είναι συνυφασμένη με τον διαλογισμό, τη χαλάρωση και την ενδυνάμωση – την ένωση του σώματος, του νου και του πνεύματος. 

Η λέξη “Yoga” προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη “yuj” που σημαίνει “να ενωθεί ή να ενσωματωθεί.” Πρόκειται για μια αρχαία φιλοσοφία για τη ζωή.

Τα πρώτα ιστορικά στοιχεία για την εφαρμογή της yoga ξεκινούν έως και 5.000 χρόνια πριν, αν και η πρώτη ολοκληρωμένη γραπτή περιγραφή βρέθηκε στα κείμενα «Yoga Sutras» του Patanjali (φιλόσοφος, γιατρός και ασκούμενος στη yoga) που υπολογίζεται ότι έζησε κοντά στον 1ο-2ο αιώνα Μ.Χ.

Στα «Yoga Sutras» ο Patanjali περιγράφει ένα μονοπάτι προς την πνευματική φώτιση που αποτελείται από 8 μέρη. Ένα από τα μέρη αυτού του μονοπατιού είναι οι Asanas (στάσεις του σώματος), και είναι το κομμάτι που έχει εστιάσει περισσότερο ο δυτικός κόσμος.

Πολύ αργότερα γύρω στο 14ο-15ο αιώνα δημιουργήθηκε ένα σύστημα yoga (Hatha) το οποίο συμπεριλαμβάνει, εσωτερικό καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες, στάσεις του σώματος (asanas), τεχνικές ελέγχου της αναπνοής και διαλογισμού.

Όσον αφορά το σώμα η yoga έχει εξαιρετικά θετική συνεισφορά στο να αυξήσουμε το μυϊκό τόνο, τη δύναμη, την αντοχή και την ελαστικότητα του σώματος. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία όλων των απαραίτητων συστατικών που μεταφέρει το αίμα για να τροφοδοτήσει το σώμα μας με υγεία, ευεξία και ενέργεια.

Παρακολουθήστε το βίντεο του Rookie’s Fitness από το κανάλι του στο YouTube και δείτε πως η yoga μπορεί να σας βοηθήσει αρχικά να ξεπιαστείτε και με την κατάλληλα προπόνηση να κατακτήσετε την απόλυτη ισορροπία σώματος και πνεύματος:

Με πληροφορίες από yogahouse