Ιππασία για αρχάριους. Τα «μυστικά» για σωστή εκμάθηση και τα οφέλη για μικρούς και μεγάλους (βίντεο)

3514

Η Ιππασία ως άθλημα, είναι γνωστή από την αρχαιότητα. 

Η χρήση του αλόγου σε αθλητικές συναντήσεις εμφανίζεται για πρώτη φορά στην αρχαία Ελλάδα, όπου από το 680 π.Χ. οι αρματοδρομίες και από το 648 π.Χ. οι ιπποδρομίες αποτελούσαν τα δύο από τα δέκα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων

Η ιππασία (Υπερπήδηση Εμποδίων, Ιππική Δεξιοτεχνία, Ιππικό Τρίαθλο) αποτελεί επίσημο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1912 στην Στοκχόλμη.

Τα οφέλη

Ως ενασχόληση μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 7 ετών σταδιακά. Συμβάλει στην ευεξία, την ψυχική διάθεση και βοηθά στην εκγύμναση των προσαγωγών.

Στα πρώτα μαθήματα με την παρότρυνση και τις σωστές συμβουλές του δασκάλου ιππασίας, ξεπερνιούνται οι φόβοι της ισορροπίας, της συμπεριφοράς του αλόγου και της δικής μας αίσθησης επάνω σε αυτό. Πρωτόγνωρα συναισθήματα, που μέσα σε λίγο καιρό ο ιππέας μαθαίνει να διαχειρίζεται αφού δένεται με το άλογο του και δημιουργεί κυριολεκτικά σχέση στοργής.

Δείτε την πρώτη απόπειρα του «προπονητή Σπύρου» στον ιππικό όμιλο Mega Sports μέσα από το προσωπικό του κανάλι στο YouTube – Rookie’s Fitness

Πως με τη βοήθεια του κυρίου Δημήτρη κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρώτο μάθημα – κάνοντας μια σειρά ασκήσεων επάνω στο άλογο. Το μάθημα έκλεισε με μια αγκαλιά στον Daylight που τον συντρόφευσε στην πρώτη του απόπειρα ιππασίας.

Aλλη μια σελίδα στο Rookie’ Journal ολοκληρώθηκε

Ο ιππικός όμιλος Mega Sports ιδρύθηκε το 1992 και είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας από το 1994.

Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και σκοπός του είναι η διάδοση του αθλήματος της ιππασίας τόσο σε επίπεδο αρχαρίων όσο και σε επίπεδο πρωταθλητισμού,  από πτυχιούχους προπονητές , πιστοποιημένους με δίπλωμα ικανότητας  στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Έξι τρόποι για σωστή προπόνηση με σχοινάκι. Πως συμβάλλει στη γρήγορη καύση θερμίδων και την τόνωση του καρδιαγγειακού συστήματος (βίντεο)

Με πληροφορίες από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας