Η σημασία του καφέ στη δουλειά. Mειώνει το εργασιακό στρες και βελτιώνει την επικοινωνία

748

news247:

Όλοι γνωρίζουμε πως η καφεΐνη αφυπνίζει τον οργανισμό, μόλις δέκα λεπτά μετά την κατανάλωση της. Έτσι, ένα φλιτζάνι ή ποτήρι καφέ μπορεί να μας «ενεργοποιήσει» κατά το ξεκίνημα της βάρδιας. Ωστόσο, η αφύπνιση αυτή δεν είναι ο μόνος λόγος που οι εργαζόμενοι επιλέγουν το ρόφημα.

Πάνω από τους μισούς εργαζόμενους αναφέρουν πως προτιμούν στο διάλειμμα να πίνουν καφέ για να έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους συναδέλφους τους.

Το 61% των εργαζομένων απαντούν πως χρειάζονται τουλάχιστον δύο καφέδες εντός του ωραρίου εργασίας τους ενώ το 46% απαντούν πως αισθάνονται λιγότερο παραγωγικοί χωρίς καφεΐνη.

Οι έρευνες έχουν δείξει πως ο καφές στη δουλειά μειώνει το στρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το εξαφανίζει. Όταν οι εργαζόμενοι πίνουν παρέα με συναδέλφους, προωθεί την ανταλλαγή απόψεων, βελτιώνει την επικοινωνία, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και επειδή συνδυάζεται με το διάλειμμα, ξεκουράζει τον εγκέφαλο.

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν αντληθεί από έρευνα που έκανε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ σε συνεργασία με το Coffee and Health, το 2016.

Διαβάστε επίσης: Η ιστορία της «πολύτιμης» μπύρας. Ήταν προίκα για τις αιγύπτιες και οι εργάτες πληρώνονταν με 5 λίτρα την ημέρα