Κορονοϊός και καθαριότητα: Σειρά φωτογραφιών δείχνει πόσο βρώμικα είναι τα χέρια μας όταν δεν τα πλένουμε σωστά

6937
Μια σειρά φωτογραφιών που υπογραμμίζουν τη σημασία της πλύσης των χεριών, έχουν γίνει viral.

Καθώς ο κοροναϊός, γνωστός και ως Covid-19, συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, οι οργανώσεις υγείας παροτρύνουν τους ανθρώπους να εκτελούν βασικά προστατευτικά μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου, συμπεριλαμβανομένου του πλυσίματος των χεριών τους.

Ενώ μπορεί να φανεί προφανές, μια σειρά φωτογραφιών μαύρου φωτός έδειξαν σε απευθείας σύνδεση ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ πλύσης των χεριών σας και καλής πλύσης των χεριών.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ηθοποιός Kristen Bell μοιράστηκε ένα κολάζ έξι εικόνων στο Instagram που δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στα χέρια που δεν έχουν πλυθεί και τα οποία πλένονται για 30 δευτερόλεπτα με σαπούνι.

«Η μητέρα μου μου έστειλε τις φωτογραφίες σύγκρισης πειν και 30 δευτερόλεπτα με σαπούνι YALL».

Κάθε μία από τις έξι φωτογραφίες έδειξε πόσα βακτήρια ήταν σε ένα χέρι μιας γυναίκας χρησιμοποιώντας μαύρο φως και κρέμα που ονομάζεται Glo-Germ – ένα ορυκτέλαιο που προσκολλάται στα μικρόβια και είναι ορατό μόνο κάτω από ένα υπεριώδες φως.

Οι εικόνες έδειχναν τα χέρια σε διαφορετικά στάδια καθαριότητας, συμπεριλαμβανομένου του «πριν το πλύσιμο», μετά από ένα «ξέβγαλμα και κούνημα», με «έξι δευτερόλεπτα και χωρίς σαπούνι» και «30 δευτερόλεπτα με σαπούνι».

Οι πρώτες φωτογραφίες απεκάλυψαν ότι είχε παραμείνει πλήθος βακτηριδίων και, παρόλο που ήταν παρόμοια, υπήρχε επίσης μια έντονη διαφορά μεταξύ πλύσης 15 δευτερολέπτων με σαπούνι και 30 δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με το NHS, θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ή όσο αρκεί να τραγουδήσετε δύο φορές «Happy Birthday».

Η σωστή τεχνική θα πρέπει να περιλαμβάνει το να χτυπάτε το πίσω μέρος του άλλου με το ένα χέρι και να καθαρίζετε μεταξύ των δακτύλων πριν τρίψετε το πίσω μέρος των δακτύλων σας στις παλάμες σας.

Πηγή: independent.co.uk