Ποια θερμοκρασία θεωρείται επικίνδυνη για τα κατοικίδια. Πότε χρειάζεται ειδικός ρουχισμός για τα ζώα

11187
Τα σκυλιά αισθάνονται το κρύο όπως ακριβώς και οι άνθρωποι. Εάν δεν έχουν παχύ τρίχωμα που θα τα βοηθήσει στη διατήρηση της θερμοκρασίας τους, μπορεί να κρυώσουν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Ορισμένες ράτσες, όπως π.χ. τα Μάλαμουτ Αλάσκας και τα Σιβηρικά Χάσκυ, είναι σκληροτράχηλα σκυλιά εργασίας και εκτρέφονται για ψυχρές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, άλλα σκυλιά που είναι μικρόσωμα ή έχουν κοντό τρίχωμα (όπως τα Τσιουάουα και τα Γκρεϊχάουντ), πρέπει να προστατεύονται από το κρύο.

Αν η θερμοκρασία είναι γύρω στους 7,00 °C και πάνω, το τετράποδο σας δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ενδυμασία. Αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 7,00 °C, μερικές ράτσες χρειάζονται προστασία.

Οι ιδιοκτήτες κουταβιών αλλά και υπερήλικων σκύλων, μικρόσωμων και κοντότριχων ρατσών πρέπει να γνωρίζουν ότι σε θερμοκρασίες κοντά στους 0° C θα πρέπει να εξοπλιστούν με ειδικό πουλόβερ ή μπουφάν για τα κατοικίδιά τους. Είναι σημαντικό μετά τη βόλτα τους να αφαιρείτε αυτόν τον εξοπλισμό.

Σε θερμοκρασίες με αρνητικό πρόσημο όλοι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προσέχουν την ευημερία του σκύλου τους και να αναζητούν σημάδια δυσφορίας, ακόμα κι αν η ράτσα τους επιτρέπει την παραμονή σε κρύες συνθήκες.

Όταν υπάρχει πάγος  τα κατοικίδια μπορούν να βγουν έξω για 15 με 20 λεπτά το πολύ για τις ανάγκες τους και για ξεμούδιασμα. Εάν παραμείνουν για πολύ ώρα έξω, θα έχουν προβλήματα ρύθμισης της θερμοκρασίας τους και κατά συνέπεια θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με υποθερμία και κρυοπαγήματα.

Η συμπεριφορά του σκύλου στο χιόνι

Αν  χιονίζει και ο σκύλος μας δεν φαίνεται να προσπαθεί να προστατευτεί αλλά είναι άνετος και χαρούμενος, τότε προφανώς και δεν ενοχλείται από την χαμηλή θερμοκρασία. Αν όμως ο σκύλος τρέμει, τότε το πιο πιθανό είναι πως κρυώνει.