Απλές κινήσεις Κραβ Μαγκά για την αυτοάμυνα και την προστασία των γυναικών από βίαιες επιθέσεις (βίντεο)

6124
Το Κραβ Μαγκά θεωρείται από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αυτοάμυνας.
Πρόκειται για ένα σύστημα μάχης που στηρίζεται στα αντανακλαστικά και στην έμφυτη αντίδραση του ανθρώπου μπροστά σε κάποιο κίνδυνο.

Το Κραβ Μαγκά δεν διδάσκει απλώς πώς να κερδίσεις μια μάχη, αλλά πώς να γλιτώσεις από οποιοδήποτε επίθεση, γι’ αυτό και μαθαίνονται εύκολοι τρόποι για να αποφευχθεί η συμπλοκή.
Είναι κινήσεις είναι απλές και επαναλαμβάνονται συνεχώς για να τις συνηθίσουν οι μυς και μετά από ένα χρονικό διάστημα να γίνονται αυθόρμητα.
Το Κραβ Μαγκά είναι ο ιδανικός τρόπος προστασίας των γυναικών.
Μαθαίνουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης εντός και εκτός του σπιτιού τους. Υπάρχουν ειδικά προγράμματα μόνο για γυναίκες, όπου εξασκούνται με βάση πραγματικά σενάρια επιθέσεων σε καθημερινές συνθήκες, όπως στο δρόμο και στο αμάξι. Μπορεί να μην έχουν την ίδια δύναμη με τους άνδρες, μπορούν όμως να βασιστούν στην τεχνική για να υπερασπίζονται αποτελεσματικά τον εαυτό τους.
Παρόλο που απαιτείται αρκετός χρόνος για να αρχίσουν οι κινήσεις να γίνονται αυθόρμητα σε οποιοδήποτε συμπλοκή, υπάρχουν κάποιες απλές κινήσεις που είναι καλό κάθε γυναίκα να ξέρει, ακόμη και αν δεν έχει αρχίσει μαθήματα Κραβ Μαγκά μέχρι τώρα.

#1 Χτύπημα ανοιχτού χεριού
Αυτή η κίνηση γίνεται με την παλάμη, η οποία στοχεύει στο πρόσωπο και σε ευαίσθητα σημεία όπως τα μάτια, ο λαιμός και η μύτη. Πρέπει να αποφεύγονται σκληρά σημεία, όπως το πάνω μέρος του κεφαλιού γιατί δεν θα πονέσει ο αντίπαλος, αλλά το χέρι εκείνου που δέχεται την επίθεση.
Πρέπει να δίνει ώθηση από τα πόδια και να γίνονται μικρά επαναλαμβανόμενα χτυπήματα, ενώ ο αντίπαλος πάει πίσω για να προστατευτεί.
Το μυστικό είναι να μην κατεβάσει καθόλου το χέρι, για να μην αφήσει περιθώριο στον άλλο να κάνει την αντεπίθεσή του.

#2 Χτύπημα στη βουβωνική χώρα
Πρόκειται για την πιο αποτελεσματική κίνηση που μπορεί να κάνει μία γυναίκα για να προστατευτεί από έναν άνδρα. Η βουβωνική χώρα είναι ένα ευάλωτο σημείο τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες και πονάει αρκετά.
Για να γίνει η κίνηση σωστά, πρέπει να υπάρχει μια απόσταση από τον αντίπαλο. Το χτύπημα πρέπει να γίνει με το πάνω μέρος του ποδιού, στο σημείο που δένονται τα κορδόνια.
Σε περίπτωση που είστε πιο κοντά, χρησιμοποιήστε το γόνατο.

#3 Απόκρουση χτυπήματος
Σε πολλές οι περιπτώσεις, ο επιτιθέμενος προσπαθεί να χαστουκίσει και να χτυπήσει το θύμα στο πρόσωπο για να το ακινητοποιήσει. Η κίνηση αυτή αφορά την προστασία του θύματος και την απόκρουση του χτυπήματος με τον καρπό του χεριού.

#4 Προστασία από βίαιο άρπαγμα
Είτε προσπαθήσει να αρπάξει την τσάντα είτε το χέρι, το θύμα πρέπει να ακολουθήσει την κίνηση του επιτιθέμενου, αντί να προσπαθήσει να αντισταθεί και να τραβηχτεί μακριά. Αυτό γιατί το πιο πιθανό είναι να έχει περισσότερη μυϊκή δύναμη και να το ρίξει κάτω ή να το τραυματίσει.
Ενώ ακολουθεί την κίνηση του δράστη, μπορεί να τον χτυπήσει με το γόνατα στην κοιλιά και στην βουβωνική περιοχή ή με το χέρι στο πρόσωπο, εφαρμόζοντας τις παραπάνω κινήσεις.

#5 Αυτοάμυνα από το έδαφος
Σε περίπτωση που το θύμα πέσει στο έδαφος, πρέπει να εξετάσει την απόσταση που έχει από τον δράστη. Αν είναι ακριβώς πάνω από το θύμα, μπορεί να τον κλωτσήσει και με τα δύο πόδια. Οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες και δυνατές. Για περισσότερη δύναμη, μπορεί να σπρώχνει τους γοφούς προς τα πάνω. Αφού απομακρυνθεί λίγο ο δράστης, πρέπει να σηκωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται και να φύγει.

 

Δείτε το βίντεο με τις κινήσεις αυτοάμυνας αναλυτικά: 

Διαβάστε επίσης: Κραβ Μαγκά. Η πολεμική τέχνη του Ισραηλινού στρατού είναι ιδανική αυτοάμυνα για άνδρες και γυναίκες