Απλοί τρόποι για να καίτε περισσότερο λίπος όταν γυμνάζεστε. Ποιες καθημερινές συνήθειες μπλοκάρουν το μεταβολισμό

8024
Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για την απώλεια βάρους και την καύση λίπους, είναι ο συνδυασμός διατροφής και γυμναστικής. Όλοι θέλουν να βλέπουν άμεσα αποτελέσματα στην προσπάθεια που κάνουν και να «μεταμορφώνεται» το σώμα.

Το βασικότερο βήμα είναι η υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες. Το αμέσως επόμενο βήμα για γρηγορότερα αποτελέσματα είναι η γυμναστική.
Ακολουθώντας ορισμένα βήματα και ενισχύοντας την προπόνηση, θα κάψετε γρηγορότερα το αποθηκευμένο λίπος.

Γυμναστείτε με άδειο στομάχι
Η άποψη αυτή έχει προκαλέσει διχασμό, καθώς ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η γυμναστική με άδειο στομάχι είναι πιο αποτελεσματική, ενώ άλλοι υποστηρίζουν το αντίθετο.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό British Journal of Nutrition, η αερόβια γυμναστική με άδειο στομάχι, καίει περισσότερο λίπος από ό,τι με γεμάτο στομάχι.
Φροντίστε να γυμνάζεστε τις πρωινές ώρες, πριν φάτε πρωινό και μόλις τελειώσετε, καταναλώστε ένα καλό γεύμα.

Σωστές επιλογές γεύματος μετά τη γυμναστική είναι οι υδατάνθρακες, όπως φρούτα και βρόμη, οι πρωτεΐνες, όπως γιαούρτι, αβγό ή κοτόπουλο και λιπαρά, όπως ξηρούς καρπούς ή αβοκάντο.
Πάντοτε να πίνετε πολύ νερό πριν και μετά τη γυμναστική, για να αναπληρώνονται τα υγρά και οι ηλεκτρολύτες.

Πιείτε καφέ
Ο διαιτολόγος και personal trainer, Jim White, στο βιβλίο του What To Drink Before a Workout for Optimal Fat Loss, γράφει: «Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφεΐνης πριν την άσκηση μπορεί να ενισχύσει την αθλητική επίδοση».
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sports Medicine, ανέφερε ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει την ενέργεια κατά τη γυμναστική και όχι μόνο.

Η κατανάλωση καφεΐνης πριν την άσκηση μπορεί να ενισχύσει την αθλητική επίδοση.

Αποφύγετε να βάζετε γάλα και ζάχαρη στον καφέ, καθώς αυξάνουν τις θερμίδες που καταναλώνετε και προκαλούν φούσκωμα.
Όταν το γάλα αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης, αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα και το ασβέστιο κατακάθεται στο έντερο. Η καζεΐνη που περιέχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, κοιλιακές διαταραχές και στομαχόπονο.
Επίσης, οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι το γάλα στον καφέ, μπλοκάρει το μεταβολισμό και είναι από τις κυριότερες αιτίες που δεν χάνετε βάρος.

Η ζάχαρη στον καφέ, πέρα από την αρνητική συμβολή του στο διαβήτη και την παχυσαρκία, αλλοιώνει και τη γεύση του χαρμανιού. Προτιμήστε φυσικά γλυκαντικά, που θεωρούνται πιο υγιεινά από τη ζάχαρη.

Φάτε αμύγδαλα
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the International Society of Sports Nutrition, η κατανάλωση 74γρ. αμυγδάλων, κατάφερε να αυξήσει την αντοχή των ποδηλατών που συμμετείχαν στην έρευνα.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα αμύγδαλα, βοηθούν και στην καύση λίπους.
Προτιμήστε να φάτε μερικά αμύγδαλα πριν ή μετά τη γυμναστική.

Διαβάστε επίσης: Η «έξυπνη συσκευή» που ανιχνεύει πότε αρχίζουμε να καίμε λίπος στη γυμναστική. Η καινοτομία του Έλληνα καθηγητή

 

Διαβάστε επίσης: Για συστηματική απώλεια κιλών. Οι τροφές που λιώνουν το λίπος στην κοιλιά και επιταχύνουν το μεταβολισμό