Γυμναστική στον καναπέ; Κι όμως γίνεται και είναι και αποτελεσματική. Ασκήσεις που γίνονται στο διάλειμμα για διαφημίσεις

1458
Άσκηση και καναπές είναι έννοιες ασύμβατες αλλά υπάρχουν μέρες που υποχρεώσεις και διάθεση δεν βοηθούν να βγούμε έξω ή να πάμε στο γυμναστήριο. Αυτές τις στιγμές μπορούμε αντί να επιλέξουμε καναπέ, τηλεόραση και junk food να εξασκηθούμε με κάποιες απλές και βασικές ασκήσεις, που μπορούν να μας κρατήσουν σε φόρμα. 

Ακόμα και αν παρακολουθούμε το αγαπημένο μας πρόγραμμα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα διαλείμματα των διαφημίσεων. Σίγουρα, το όφελος δεν θα είναι το ίδιο με το γυμναστήριο, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερα από την πλήρη απραξία.

Τρικέφαλοι
Τοποθετούμε τα χέρια μας στην άκρη του καναπέ, ώστε να σχηματίζουν ορθή γωνία και πατάμε σταθερά στο πάτωμα. Χαμηλώνουμε αργά το σώμα μας, χωρίς να ακουμπήσουμε στο πάτωμα και επιστρέφουμε αργά στην αρχική θέση. Κάνουμε 10-12 επαναλήψεις.

Κάμψεις
Αν ο καναπές είναι αρκετά σκληρός και δεν βουλιάζει, ένα σετ με κλασικές κάμψεις και τα πόδια ευθεία ή λυγισμένα, είναι μια χαρά. Για αυξημένη δυσκολία, μπορούμε να καθίσουμε μπρούμητα στον καναπέ, ώστε ο κορμός μας να βρίσκεται παράλληλα με το πάτωμα. Ακουμπάμε τα χέρια στο πάτωμα και κάνουμε 12 επαναλήψεις.

Κοιλιακοί
Τα κλασικά ροκανίσματα μπορούν να γίνουν στον καναπέ, αρκεί να είναι σκληρός, χρησιμοποιώντας και ένα μικρό μαξιλάρι για στήριξη στην μέση. Αν ο καναπές δεν βοηθά, το μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα στρώμα γυμναστικής στο πάτωμα.

Ψαλίδια
Καθόμασε στον καναπέ με την πλάτη ευθεία και τεντώνουμε τα πόδια μας προς τα εμπρός. Σηκώνουμε το αριστερό και το επιστρέφουμε αργά στην αρχική του θέση. Επαναλαμβάνουμε με το δεξί, και συνεχίζουμε εναλλάξε με 40 επαναλήψεις.

Καθίσματα
Σηκωνόμαστε όρθιοι, με την πλάτη ίσια και παράλληλα στον καναπέ ή μια καρέκλα. Κάνουμε ένα βαθύ κάθισμα, ώστε να καθίσουμε σχεδόν στον καναπέ, αλλά χωρίς να τον ακουμπήσουμε. Λυγίζοουμε τα πόδια αλλά διατηρούμε την πλάτη ίσια. Επιστρέφουμε στην αρχική θέση και επαναλαμβάνουμε την άσκηση 10 έως 12 φορές.

Γάμπες
Σε όρθια θέση κοιτάμε μπροστά με την πλάτη σε ίσια θέση. Σηκωνόμαστε αργά στις μύτες των ποδιών, προσπαθώντας να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Επιστρέφουμε αργά στην αρχική θέση και επαναλαμβάνουμε 20 φορές. Αν νιώσουμε “τράβηγμα” στις γάμπες, σημαίνει ότι κάναμε την άσκηση σωστά.

Διαβάστε επίσης: 10 λεπτά γυμναστικής μέσα στο σπίτι, χωρίς όργανα μπορούν να αλλάξουν το σώμα προς το καλύτερο

 

Διαβάστε επίσης: Πόσες θερμίδες καίτε σε κάθε δουλειά του σπιτιού. Σιδέρωμα, σφουγγάρισμα κλπ είναι καθημερινή γυμναστική