Η αθλήτρια από την Ινδία που καταρρίπτει κάθε στερεότυπο. Κάνει bodybuilding με το χιτζάμπ (Βίντεο)

4583
Η Majiziya Bhanu, είναι φοιτήτρια οδοντιατρικής στην Ινδία. Όμως, την «κέρδισε» το πάθος της για το bodybuilding. Κατάφερε να σπάσει κάθε στερεότυπο, καθώς σηκώνει βάρη στα γυμναστήρια, φορώντας χιτζάμπ.

Η Majiziya Bhanu λαμβάνει μέρος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς σε επίπεδο πρωταθλητισμού και θέλει να περάσει το μήνυμα, ότι το να φοράς χιτζάμπ, δεν πρέπει να σε εμποδίζει να κυνηγάς τα όνειρά σου.

Γεννημένη το Δεκέμβριο του 1994, στην Κεράλα της Ινδίας, η 24χρονη Majiziya, ασχολείται από το σχολείο με τον αθλητισμό. Δύο χρόνια χρειάστηκαν για να μετατραπεί από συνηθισμένη οδοντίατρος, σε τοπική διασημότητα και όχι μόνο.
Φορώντας πάντα το χιτζάμπ της, μέχρι στιγμής, έχει επιλεγεί η ισχυρότερη γυναίκα του κράτους από το Kerala State Powerlifting Association.

Οι ανύπαρκτες αθλητικές εγκαταστάσεις στο χωριό της, έκαναν δυσκολότερη την ασχολία της με το bodybuilding. Κάθε μέρα, μετά τη σχολή, η Majiziya ταξίδευε 60 χιλιόμετρα με τρένο για να πηγαίνει σε γυμναστήριο.

Παρά τις διακρίσεις που έχει κερδίσει στο χώρο του bodybuilding, συνεχίζει τις σπουδές της στην οδοντιατρική. Οι γονείς της την έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια και η ίδια ισχυρίζεται ότι την βοήθησαν να πετύχει τους στόχους της.

Η Majiziya ασκεί μεγάλη επιρροή σε γυναίκες στην Ινδία και όχι μόνο.

«Πολλά νεαρά κορίτσια και γυναίκες έχουν αρχίσει να έρχονται σε μένα για να ζητήσουν συμβουλές για το τι χρειάζεται να γίνει, καθώς θέλουν να κάνουν αυτό που κάνω. Τώρα υπάρχει ένα γυμναστήριο στο ίδιο το χωριό μου», αναφέρει.

Η Majiziya Bhanu τώρα προετοιμάζεται να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Arm 2018 στην Τουρκία τον επόμενο μήνα.

Στο βίντεο του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου, RT, η Ινδή bodybuilder κάνει προπόνηση στο γυμναστήριο, σηκώνοντας βάρη.
«Είμαι πραγματικά πολύ άνετη φορώντας χιτζάμπ επειδή η ταυτότητά μου είναι το χιτζάμπ και δεν θέλω να αλλάξω αυτή την ταυτότητα για κανένα λόγο», αναφέρει η Majiziya, κατά την προετοιμασία της για το διαγωνισμό.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: Αρσιβαρίστρια 71 ετών. Η πρώην καθηγήτρια της Οξφόρδης που στοχεύει να σηκώσει 55 φορές το βάρος της

 

Διαβάστε επίσης: «Οι κοιλιακοί δεν φέρνουν την ευτυχία». Πρώην bodybuilder πήρε κιλά και εξηγεί το «κόστος» της τελειότητας