Πόσο πρέπει να περπατάτε κάθε μέρα για να χάσετε μισό κιλό την εβδομάδα. Πόσα βήματα πρέπει να κάνετε

26610
Το περπάτημα είναι από τους ασφαλέστερους και αρκετά αποτελεσματικούς τρόπους άσκησης. Χωρίς εξαντλητική δίαιτα ή πολλές ώρες στο γυμναστήριο, με το περπάτημα μπορείτε να χάσετε τουλάχιστον μισό κιλό την εβδομάδα ή και παραπάνω.

Παράλληλα με την απώλεια βάρους, τονώνετε τους μυς και βελτιώνετε την υγεία της καρδιάς και όχι μόνο.
Ο αριθμός των θερμίδων που μπορείτε να κάψετε με το περπάτημα καθορίζεται από το αρχικό σας βάρος και τον ρυθμό με τον οποίο περπατάτε. Κατά μέσο όρο, αν διατηρήσετε τα 6,4 χλμ/ώρα, μπορείτε να κάψετε περίπου 400 θερμίδες ανά ώρα.

Δεν είναι απαραίτητο να διατηρείτε διαρκώς τον ίδιο ρυθμό. Για παράδειγμα, αν θέλετε να διανύετε 5 χλμ παραπάνω κάθε ημέρα, τότε θα καίτε επιπλέον 300 θερμίδες την ημέρα. Μπορείτε να περπατήσετε μικρότερη απόσταση από εκείνη και να το συνδυάσετε με το καθημερινό σας πρόγραμμα.
Χρησιμοποιήστε εφαρμογές για τα smartphones για το δικό σας «βηματόμετρο» που θα σας βοηθήσει να κάψετε επιπλέον θερμίδες, καθώς θα μετράτε εύκολα πόσα βήματα κάνετε.

Πώς μπορείτε να χάνετε μισό κιλό την εβδομάδα
Ο μέσος άνθρωπος για να χάσει βάρος πρέπει να κάνει περίπου 2.000 βήματα για κάθε 1,6 χιλιόμετρα που περπατάει. Μέσα σε αυτή την απόσταση καίτε περίπου 100 θερμίδες.
Εδώ είναι χρήσιμ η εφαρμογή με το βηματόμετρο, για να ξέρετε πόσα βήματα κάνατε, πόσα χιλιόμετρα διανύσατε και πόσες θερμίδες κάψατε.
Για να χάνετε 0,5 κιλό ανά εβδομάδα, πρέπει να προσθέσετε 10.000 βήματα ή 8 χλμ περπάτημα την ημέρα.

1,5 χλμ = 2.000 βήματα

0,5 κιλά = 3.500 θερμίδες

Απώλεια βάρους 0,5 κιλών την εβδομάδα = 500 θερμίδες ανά ημέρα

Διαβάστε επίσης: Περπάτημα στην άμμο. Κάνει καλό στις γάμπες, στα πέλματα, στους αστραγάλους και στους γλουτούς. Μπόνους η απολέπιση

 

Διαβάστε επίσης: Περπάτημα, το υπερφάρμακο. Καταπολεμά το γήρας, τη στυτική δυσλειτουργία, προλαμβάνει αμέτρητες παθήσεις