Το συγκινητικό μήνυμα της χρυσής Ολυμπιονίκη του σκι που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού (φωτό)

654
Πριν από περίπου έξι μήνες η 35χρονη Αμερικανή αθλήτρια Kikkan Randall και η συμπαίκτρια της Jessie Diggins, έγραψαν ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Pyeongchang. Ήταν οι πρώτες γυναίκες σκιέρ από την Αμερική που κέρδισαν χρυσό μετάλλιο. 

Η Kikkan Randall ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι θα χρειαστεί να δώσει έναν ακόμη μεγάλο αγώνα, αυτή τη φορά με την υγεία. Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και έχει ήδη αρχίσει να κάνει χημειοθεραπείες.

Η αθλήτρια δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media, στο οποίο ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο, αλλά και πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση.

«Το ροζ χρώμα είναι ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή μου πλέον καθώς διαγνώστηκα πρόσφατα με καρκίνο του μαστού.» έγραψε η Randall, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε βάψει τα μαλλιά της ροζ. Μάλιστα, ανέφερε πως ακόμη και αν χάσει τα μαλλιά της από τις χημειοθεραπείες, θα βρει έναν τρόπο για να βάλει κάπου το αγαπημένο της ροζ χρώμα, που είναι και το χρώμα της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού.

«Είναι τρομακτικό να μάθεις ότι έχεις καρκίνο και αναρωτιέμαι κάθε μέρα πώς συνέβη αυτό σε μένα. Αλλά υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα μείνω θετική, δραστήρια και αποφασισμένη σε όλη τη θεραπεία μου. Θα έχω πείσμα, δύναμη και ενέργεια σε αυτήν την πρόκληση όπως είχα σε όλη μου την καριέρα», ανέφερε.

«Άρχισα τον πρώτο κύκλο των χημειοθεραπειών και είχα δίπλα μου καλούς φίλους και την οικογένειά μου. Φρόντισα να κάνω γυμναστική πριν, να πάω με το ποδήλατο στο νοσοκομείο και να φορέσω τα ″χαρούμενα″ παπούτσια μου» συνέχισε η αθλήτρια.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες, αν και τα ποσοστά θνησιμότητας έχουν μειωθεί. Στη πρώτη θέση βρίσκεται ο καρκίνος του πνεύμονα.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες τον χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού. Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Οι φωτογραφίες αντλήθηκαν από το λογαριασμό της Kikkan Randall

Διαβάστε επίσης: Η γυμνή φωτογράφιση με γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο και έκαναν μαστεκτομή. Το συγκινητικό μήνυμα που στέλνουν άγνωστες, γενναίες γυναίκες

 

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η No1 αιτία θανάτου των πυροσβεστών; Πως δημιουργούνται οι βλαβερές χημικές ουσίες που περνούν στο σώμα τους