Γιατί κολλάει το κινητό. Απλά κόλπα για να το κάνετε πιο γρήγορο και να το «ξεκολλήσετε»

24988
Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που εμφανίζει το κινητό μερικούς μήνες μετά την αγορά του είναι ότι αρχίζει να κολλάει.

Ο βασικότερος λόγος είναι ότι έχουν αποθηκευτεί πολλά αρχεία και εφαρμογές στη μνήμη του τηλεφώνου με αποτέλεσμα να γίνεται πιο αργό.
Οι εφαρμογές με τη σειρά τους για να προσφέρουν νέες δυνατότητες κάνουν συχνά ενημερώσεις και έτσι, το τηλέφωνο επιβαρύνεται και άλλο.

Γενικότερα, για να κολλάει λιγότερο ένα Android κινητό πρέπει να να έχει τουλάχιστον 3-4 giga μνήμη και να είναι τουλάχιστον 4πύρηνο.
Ό,τι χαρακτηριστικά και αν έχει, η πιο απλή λύση για να ξεκολλήσει το κινητό είναι η επανεκκίνηση. Με αυτό τον τρόπο θα κλείσουν οι τρεχούμενες εφαρμογές και θα απελευθερωθεί η μνήμη.
Αυτό πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά την ημέρα για να μην επιβαρύνεται.

Σβήστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε, γιατί επηρεάζουν την απόδοση του κινητού. Πέρα από δεδομένα, καταναλώνουν και πολύ μπαταρία.
Πολλές εφαρμογές είναι πολύ «βαριές» για το κινητό και μπορούν να αντικατασταθούν με πιο ελαφριές εκδόσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε το Facebook και το Messenger με την εφαρμογή Facebook lite που εμπεριέχει τις δυνατότητες και των δυο, αλλά χρησιμοποιεί λιγότερα δεδομένα, με αποτέλεσμα να είναι πιο ελαφρύ.

Γενικότερα, για να κολλάει λιγότερο ένα Android κινητό πρέπει να να έχει τουλάχιστον 3-4 giga μνήμη και να είναι τουλάχιστον 4πύρηνο.

Ακόμη και μετά την απεγκατάσταση κάποιων εφαρμογών, μένουν στο κινητό «σκουπίδια» όπως μικρά αρχεία ρυθμίσεων και κενοί φάκελοι.
Αυτά μπορούν να διαγραφούν είτε μέσω των ρυθμίσεών σας είτε με κάποια εφαρμογή όπως το Clean Master.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για την κάρτα μνήμης σας μέσω της εφαρμογής SD Maid.

Καθαρίστε τα δεδομένα των εφαρμογών μέσω των ρυθμίσεων του κινητού σας.
Αυτό θα κάνει επαναφορά των εργαστασιακών ρυθμίσεων της εφαρμογής, δηλαδή θα πρέπει να κάνετε πάλι login σε κάθε εφαρμογή. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε «Ρυθμίσεις > Εφαρμογές». 
Μπορείτε επίσης, να προχωρήσετε σε εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης που σε πολλά κινητά ονομάζεται μνήμη cache. Τα τελευταία δεδομένα της εφαρμογής, δηλαδή ό,τι είδαμε την τελευταία φορά που την ανοίξαμε, θα διαγραφούν και έτσι το κινητό σας θα λειτουργεί πιο καλά. Συγκεκριμένα, πηγαίνετε «Ρυθμίσεις > Αποθηκευτικός χώρος» και επιλέγετε τα «Δεδομένα προσωρινής μνήμης».

Δεν πρέπει επίσης, να γεμίζουμε την μνήμη του τηλεφώνου με πολλές φωτογραφίες, βίντεο, τραγούδια και γενικά τέτοιου τύπου αρχεία. Κρατήστε τα καλύτερα και τα υπόλοιπα μπορείτε να τα μεταφέρετε στον υπολογιστή σας ή να ανεβάσετε τα αρχεία σας σε εφαρμογές τύπου Google Drive, που είναι ένας επιπλέον αποθηκευτικός χώρος online μεγέθους 15 GB.

Εάν ακόμα παρουσιάζει πρόβλημα το κινητό σας, μπορείτε να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων, κάτι όμως που σημαίνει ότι πρέπει να κατεβάσετε πάλι τις εφαρμογές που θέλετε.

Διαβάστε επίσης:Το ωμό ρύζι απορροφά την υγρασία από το βρεγμένο κινητό. Μύθος ή αλήθεια; Το πείραμα που έλυσε το ζήτημα