Ο τυφώνας εξαφάνισε από τον χάρτη ένα νησί στη θάλασσα της Χαβάης. Εντυπωσιακές εικόνες από την περιοχή που ήταν καταφύγιο για χελώνες και φώκιες

948
Οι ισχυροί τυφώνες καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται στο έλεος της δύναμης του τυφώνα και τελικά καταστρέφονται ολοσχερώς. Αυτή τη φορά, ο τυφώνας Walaka εξαφάνισε ολόκληρο νησάκι.

Το νησάκι που κυριολεκτικά σβήστηκε από το χάρτη, ήταν καταφύγιο για χελώνες και φώκιες που κολυμπούσαν στην περιοχή. Η εξαφάνιση του νησιού αποκαλύφθηκε από φωτογραφίες δορυφόρων.

Οι ερευνητές που ήταν στο σημείο για να μελετήσουν τα θαλάσσια πλάσματα, εγκατέλειψαν το νησί πριν χτυπήσει ο τυφώνας. Δεν κατάφεραν να δουν και να καταγράψουν το φαινόμενο.

Η απώλεια του East Island, του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού των βορειοδυτικών νησιών της Χαβάης, έφερε μεγάλο πλήγμα στις θαλάσσιες χελώνες και στις φώκιες της περιοχής.

Το νησάκι πλέον έχει βυθιστεί και βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Οι επιστήμονες χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο τυφώνα ως έναν από τους πιο ισχυρούς στην ιστορία του Ειρηνικού Ωκεανού.

Διαβάστε επίσης: Αστροναύτης φωτογράφισε από το διάστημα τον τυφώνα που απειλεί την Αμερική. Γιατί θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους

 

Διαβάστε επίσης: Sunglint, το εντυπωσιακό οπτικό φαινόμενο που κατέγραψε η NASA στο Αιγαίο από το διάστημα