Ακτινογραφίες για γέλια και για κλάματα. Ασθενείς κατάπιαν fidget spinner, στυλό, κινητό και τον Μπομπ το…Σφουγγαράκη (φωτό)

11906

«Κίνδυνος πνιγμού από πιθανή κατάποση», γράφουν πολλά προϊόντα για να προστατευτούν τα παιδιά.
Γιατροί όμως, έχουν έρθει αντιμέτωποι με περιστατικά, όπου άνθρωποι οποιασδήποτε ηλικίας κατάπιαν από αναπτήρα μέχρι κινητό.

Fidget Spinner
Το αγχολυτικό παιχνίδι Fidget spinner έχει γίνει μόδα παγκοσμίως και έχει τρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Τον Μάιο του 2017, 10χρονη από το Τέξας κατάπιε ένα εξάρτημα του παιχνιδιού, όταν το έβαλε μέσα στο στόμα της για να το καθαρίσει.
Οι γιατροί στο Χιούστον βρέθηκαν εξ απροόπτου, αλλά κατάφεραν να αφαιρέσουν το αντικείμενο με γαστρεντερική ενδοσκόπηση, χωρίς να προκληθεί πρόβλημα στο κορίτσι. 

Αναπτήρας
Ένας 36χρονος χρήστης ναρκωτικών από την Κροατία, κατάπιε έναν αναπτήρα. Παραδέχτηκε ότι το έκανε, όσο τον ανέκρινε η αστυνομία, για διακίνηση ναρκωτικών.
Ο τυλιγμένος με σελοφάν αναπτήρας, έμεινε στο το στομάχι του Κροάτη, για 17 μήνες.
Οι γιατροί αφαίρεσαν το αντικείμενο με επιτυχία μέσω του οισοφάγου του.

Κινητό
Το 2016, ένας 29χρονος που κρατούνταν σε φυλακές της Ιρλανδίας, κατάπιε το κινητό του. Οι γιατροί περίμεναν 18 ώρες, για να δουν αν θα κατέβει μέσω του πεπτικού συστήματος, αλλά το κινητό είχε κολλήσει στο στομάχι του.
Δεν μπορούσαν να του το αφαιρέσουν μέσω του οισοφάγου, γιατί θα τον τραυμάτιζαν. Αναγκάστηκαν να του κάνουν χειρουργική επέμβαση.
Παρόμοιο περιστατικό έγινε το 2014, όταν ένας 35χρονος στην Αμερική υπό την επήρεια αλκοόλ, προσπάθησε να καταπιεί το κινητό του, αλλά του στάθηκε στο λαιμό.
Και σε αυτό το περιστατικό οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν τον ασθενή.

Οδοντόβουρτσα
Το 2011, μια 18χρονη κοπέλα από τον Καύκασο, κατάπιε την οδοντόβουρτσά της. Παραδέχτηκε ότι το έπαθε κατά λάθος, επειδή τη χρησιμοποίησε για να προκαλέσει εμετό.
Η αφαίρεσή της διήρκεσε 6 λεπτά, χωρίς να προκληθούν προβλήματα υγείας.

Στυλό
Το 2011 γιατροί εντόπισαν στο στομάχι γυναίκας ένα στυλό, όταν πήγε να κάνει εξετάσεις γιατί έχανε γρήγορα βάρος και είχε συνεχώς διάρροια.
Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι, το στυλό ήταν στο στομάχι της για 25 χρόνια.
Η ηλικιωμένη γυναίκα πείραζε τις αμυγδαλές της με το στυλό, όταν της γλίστρησε και το κατάπιε.
Ο σύζυγός της δεν την πίστεψε και οι εξετάσεις που έκανε τότε, έδειχναν φυσιολογικές.
Ο γιατρός αφαίρεσε το αντικείμενο για να μην προκαλέσει πρόβλημα στο στομάχι της.
Το στυλό έγραφε ακόμη.

Μπομπ Σφουγγαράκης
Γιατροί στην Σαουδική Αραβία έμειναν έκπληκτοι, όταν είδαν στην ακτινογραφία αγοριού 16 μηνών, τον Μπομπ Σφουγγαράκη να τους χαμογελάει.
Το μωρό κατάπιε το παιχνίδι της αδερφής του.
Κατάφεραν να το αφαιρέσουν χωρίς επιπλοκές.
Οι γιατροί ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο περιστατικό, που συμβαίνει κυρίως από παιδιά ηλικίας ενός έως τριών ετών.
Συμβουλεύουν τους γονείς να πάνε το παιδί τους άμεσα στο νοσοκομείο, αν παρατηρήσουν αναπνευστικά προβλήματα, εμετούς, βήχα και πόνο στο στομάχι.

Διαβάστε επίσης: Fidget Spinner, το γκατζετάκι που προκαλεί φρενίτιδα. Η συγκινητική ιστορία της Αμερικανίδας που το κατασκεύασε