Δείτε από ψηλά τα Άγναντα στα Τζουμέρκα. Το πανέμορφο γραφικό χωριό που ξεπετάγεται μέσα από χιλιάδες δέντρα (βίντεο)

1363
Σε υψόμετρο 700 μέτρων στα Τζουμέρκα βρίσκεται το γραφικό χωριό Άγναντα πνιγμένο από έλατα, πλατάνια, πεύκα και κουμαριές.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Τζουμέρκων και απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την Άρτα και 45 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα. Το όνομα του χωριού προέρχεται από τo επίρρημα Άγναντα που σημαίνει «απέναντι – αντίκρυ».

Ταξιδέψτε πάνω από τα Άγναντα μέσα από το βίντεο του συνεργάτη της Λάζαρου Τσάτσου και της ιστοσελίδας του Epirustravel.eu που παρουσιάζει μαγευτικά τοπία της Ηπείρου:

Σημείο κατατεθέν του χωριού είναι ένας νερόμυλος στην πλακόστρωτη πλατεία στο κέντρο του χωριού. Ο νερόμυλος κινείται με τα νερά του Αγναντίτικου, ενός ρέματος που εκβάλλει στον ποταμό Άραχθο και χωρίζει το χωριό στον πάνω και στον κάτω μαχαλά.
Οι ψηλότερες συνοικίες του χωριού ξεπερνούν τα 1000 μέτρα υψόμετρο.
Η θέα από τις ορθοπλαγιές των Τζουμέρκων και της κοιλάδας του Αράχθου, είναι μαγευτική.

Το χωριό είναι γεμάτο πέτρινες βρύσες με πηγαίο νερό. Τα σπίτια είναι λιθόκτιστα από σκούρα πελεκητή πέτρα και το ένα χωρίζεται από το άλλο από γραφικά καλντερίμια. Η πλούσια βλάστηση είναι το βασικό χαρακτηριστικό του χωριού, καθώς σκεπάζεται από αμέτρητα δέντρα.
Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία δίπλα στη φύση. Η πιο γνωστή διαδρομή είναι αυτή που καταλήγει στο χωριό Καταρράκτης και διαρκεί περίπου 3 ώρες.
Γύρω βρίσκονται και άλλα Τζουμερκοχώρια, όπως η Πράμαντα, οι Κτιστάδες, οι Ραφταναίοι, τα Κουκούλια και το Γραικικό.
Στα Άγναντα βρίσκεται και το Λαογραφικό μουσείο Τζουμέρκων που έχει πάνω 500 εκθέματα σχετικά με την πολιτιστική και πνευματική παράδοση των Τζουμέρκων.

Στα Άγναντα θα βρείτε παραδοσιακούς ξενώνες, αλλά και ταβέρνες με ηπειρώτικο φαγητό. Χοιρινό πρασοσέλινο, κατσίκι στο φούρνο, μοσχάρι με χυλοπίτες, γίδα βραστή, αλλά και τις περίφημες ηπειρωτικές πίτες, μπορείτε να βρείτε σε κάθε ταβέρνα του χωριού.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis
Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom.

 

 

Διαβάστε επίσης: Δείτε το γραφικό χωριό του Αλέξη Τσίπρα από ψηλά. Τι συμβολίζει ο αιωνόβιος πλάτανος στο κέντρο του χωριού (drone)

 

Διαβάστε επίσης: Δείτε από ψηλά το χωριό της Ηπείρου που κατάφερε να μηδενίσει την ανεργία. Η βαλσαμωμένη αρκούδα στο κέντρο του χωριού (drone)