Η «γαλάζια λίμνη» της Χαλκιδικής. Δρένια, τα ακατοίκητα νησιά που ανακάλυψαν και «ζωντάνεψαν» οι κατασκηνωτές (Drone)

3619
Στον κόλπο του Αγίου Όρους βρίσκονται τα Δρένια. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα έξι νησιών, που βρίσκονται νότια της Αμουλιανής, του μοναδικού νησιού της Χαλκιδικής που κατοικείται.

Ονομάζονται Δρένια, αλλά οι ντόπιοι τα αποκαλούν κυρίως Γαϊδουρονήσια. Οι ονομασίες τους προέρχονται από το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, ενώ τα μικρότερα έχουν ονομασίες όπως Ελιά, Φέτη, Άρτεμις και Πέννα.

Η πρόσβαση στη «γαλάζια λίμνη» γίνεται με καραβάκια που κάνουν ημερήσιες κρουαζιέρες.

Τα δύο μικρότερα από τα έξι νησιά διαθέτουν μικρές και άγνωστες παραλίες. Σε συνδυασμό με τους μικρούς βράχους σχηματίζεται μια μικρή λίμνη με ρηχά νερά.
Η παραλία του μικρού νησιού είναι οργανωμένη με ομπρέλες και σε κοντινή απόσταση, υπάρχει ταβέρνα, αλλά και beach bar, για όσους θέλουν να κάτσουν αρκετή ώρα και να απολαύσουν την μαγευτική τοποθεσία.

Η επίσκεψη στα Δρένια μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε μέρος της Χαλκιδικής, μεταξύ Σιθωνίας και Αγίου Όρους. Η πρόσβαση στη «γαλάζια λίμνη» γίνεται με καραβάκια που κάνουν ημερήσιες κρουαζιέρες.
Τα δρομολόγια τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αρκετά τακτικά και ξεκινούν από την Ουρανούπολη, από τον Όρμο της Παναγίας ή από την Αμουλιανή.

Ορισμένα καραβάκια, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, σταματούν στα ανοιχτά, τιρκουάζ νερά ώστε, όσοι επιθυμούν, να κάνουν βουτιές από το κατάστρωμα.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school.

Από την Αμουλιανή μπορείτε να νοικιάσετε και βάρκα για να σας μεταφέρει σε ένα πιο απόμακρο σημείο.
Ορισμένα καραβάκια, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, σταματούν στα ανοιχτά, τιρκουάζ νερά ώστε, όσοι επιθυμούν, να κάνουν βουτιές από το κατάστρωμα.

Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, τα Δρένια αποτελούσαν τόπος εγκατάστασης προσφύγων, όπου έμειναν πρόσφυγες από τα νησιά της Προποντίδας και την Κωνσταντινούπολη.
Στην πιο σύγχρονη περίοδο, πήγαιναν μόνο οι κάτοικοι της Αμμουλιανής την Καθαρά Δευτέρα, αλλά πλέον, η «γαλάζια λίμνη» της Χαλκιδικής, δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι.

Δείτε από ψηλά τα Δρένια, το εντυπωσιακό σύμπλεγμα των έξι νησιών, όπως την κατέγραψε με drone το κανάλι στο Youtube haanity: