Ο άγνωστος καταρράκτης στη νότια Κρήτη που «κόβει την ανάσα». Δείτε από ψηλά τον Αμπά, τον νοτιότερο καταρράκτη της Ευρώπης (Drone)

2410
Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σε ύψος, αλλά και επιβλητικότερους καταρράκτες της Ευρώπης. Ο λόγος για τον Αμπά, που βρίσκεται στην «καρδιά» του φαραγγιού του Αμπά, στη νότια πλευρά των Αστερουσίων στο Ηράκλειο κρήτης.

Με θέα το Λυβικό πέλαγος και τα καταγάλανα νερά του, ο καταρράκτης του Αμπά είναι ένας από τους πιο εξερευνημένους καταρράκτες της Ελλάδας, με ύψος τα 140 μέτρα.
Δικαίως, γιατί η θέα που προσφέρει το τοπίο, με τα ορμητικά νερά να «πέφτουν» κάτω στο φαράγγι, είναι μοναδική.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school.

Ο καταρράκτης του Αμπά είναι ορατός από το ανατολικό τοίχωμα του φαραγγιού. Δεν είναι ο μοναδικός στο φαράγγι, καθώς υπάρχουν ακόμη 18 καταρράκτες που φτάνουν μέχρι και τα 20 μέτρα.

Το φαράγγι του Αμπά βρίσκεται στα νότια Αστερούσια πολύ κοντά στο χωριό Παράνυμφοι. Ξεκινάει από το μικρό οροπέδιο που σχηματίζεται νότια της κορυφής Τίμιος Σταυρός (710μ), αναπτύσσεται μεταξύ των κορυφών Μονοπόρι (561μ) και Κεφάλα (610μ) και καταλήγει στη Παραλία των Τριών Εκκλησιών.

Σύμφωνα με το θρύλο, το φαράγγι πήρε το όνομα του από κάποιο ασκητή ονόματι Αμπάς ή Αββάς, που έζησε εκεί.
Είναι από τους ομορφότερους κρυφούς «θησαυρούς» της χώρας. Η θέα «κόβει» την ανάσα και προκαλεί δέος, με τη φύση να οργιάζει.

Δείτε τον μοναδικό καταρράκτη Αμπά, μέσα από το βίντεο του συνεργάτης μας Νίκου Σαράντου, όπως δημοσιεύτηκε στο κανάλι στο Youtube Sarantos Nikos:

Διαβάστε επίσης: Οι πανέμορφοι καταρράκτες στα χωριά της Πάργας. Δείτε από ψηλά τον άγνωστο φυσικό θησαυρό της περιοχής (βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: Το άγνωστο δημιούργημα της φύσης στην Ήπειρο, κοντά στο Θεογέφυρο που κατέρρευσε. Γιατί οι ντόπιοι το αποκαλούν Διαβολογέφυρο; (drone)