Ορθοπεταλιές στο Ζάλογγο. Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την ανάβαση με ποδήλατα στην ιστορική περιοχή. Το άθλημα που ανεβάζει την αδρεναλίνη (drone)

814
Το έδαφος της Ελλάδας είναι κατά κύριο λόγο ορεινό και λοφώδες. Έτσι, αποτελεί το καλύτερο σκηνικό για τους λάτρεις των ορεινών αθλημάτων με φυσικές πίστες και διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας. 

Ένα από τα πιο διαδεδομένα ορεινά αθλήματα είναι το mountain bike, δηλαδή η ορεινή ποδηλασία. Μια πρώιμη μορφή του ποδηλάτου βουνού χρησιμοποιήθηκε από μέλη του 10ου Συντάγματος Ιππικού του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών το 1896 σε μια διαδρομή από την Μιζούλα προς το Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοουν. Όμως, τα πρώτα επίσημα ποδήλατα βουνού κυκλοφόρησαν στη δεκαετία του 70.
Παρόλο που πρόκειται για ένα σχετικά σύγχρονο άθλημα σύντομα κατάφερε να κερδίσει πολλούς «θαυμαστές» και από το 1996 αποτελεί και Ολυμπιακό άθλημα.

Για να κάνει κάποιος mountain bike πρέπει να έχει αντοχή, δύναμη και καλή ισορροπία. Χρειάζεται επίσης, ειδικός εξοπλισμός. Παρόλο που τα ποδήλατα βουνού μοιάζουν εκ πρώτης όψεως με τα κοινά ποδήλατα, έχουν ειδικά χαρακτηριστικά που ενισχύσουν την ανθεκτικότητα και την απόδοση του σε ανώμαλα εδάφη. Χρειάζονται επίσης, γάντια, γυαλιά, κράνος, θώρακες και περικνημίδες, ώστε ο αθλητής να έχει τη μέγιστη ασφάλεια και προστασία.

Στην Πρέβεζα μερικοί κάτοικοι έχουν σχηματίσει την ομάδα των Goat Riders. Έχουν ανοίξει μονοπάτια στο ιστορικό βουνό του Ζαλόγγου, όπου προπονούνται στην ορεινή ποδηλασία.
Ο σκοπός τους είναι απλός. Να περάσουν ωραία με φίλους και έρθουν κοντά στη φύση.

«Σκοπός μας είναι να κάνουμε ποδήλατο με φίλους και παρέες στο βουνό για διασκέδαση καθώς αυτό συμβάλλει με την φύση και το συγκεκριμένο είδος ως extreme sport ανεβάζει τα επίπεδα της αδρεναλίνης ξεφεύγοντας από τα χαρακτηριστικά της πόλης» αναφέρουν.

Στην Ελλάδα υπάρχει πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας, το Enduro Greek Series, στο οποίο συμμετέχει και η ομάδα των Goat Riders. Οι αγώνες γίνονται σε βουνά όλης της χώρας.

Δείτε την προπόνηση των Goat Riders στο βουνό του Ζαλόγγου μέσα από το βίντεο του συνεργάτη μας Λάζαρου Τσάτσου και της ιστοσελίδας του Epirustravel.eu που παρουσιάζει μαγευτικά τοπία της Ηπείρου:

 

Διαβάστε επίσης στην ΜτΧ: Ταξίδι πάνω από τα ποτάμια και τους παραποτάμους της Ηπείρου. Μια μοναδική πτήση που ταξιδεύει σε ειδυλλιακά τοπία (Drone)