Πέρασε κάτω από γέφυρες, κλαδιά, κορυφές δέντρων και αφού κυνήγησε διερχόμενο τρένο, βραβεύτηκε για το καλύτερο βίντεο drone του 2017! Δείτε όλα τα βραβεία

1630
Χιλιάδες εντυπωσιακά βίντεο drone και φωτογραφίες από όλο τον κόσμο ήταν υποψήφια στα πρώτα βραβεία Drone για το 2017 που διοργανώθηκαν από το site AirVuz που φιλοξενεί 36,000 βίντεο.

Όσα βίντεο δημοσιεύτηκαν από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2017, μπήκαν αυτομάτως στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Υπήρχαν 11 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ήταν βίντεο με μαγευτικά τοπία, χώρες, ανθρώπους, ζώα και αθλήματα.
Τρία από αυτά επιλέχθηκαν ως τα καλύτερα και πήραν χρηματικό έπαθλο για την μοναδικότητά τους.

Το βραβείο για καλύτερο βίντεο drone, κέρδισε ένας αμερικανός για την εξαιρετικά δύσκολη, παράτολμη και ρυθμική πτήση του. Κατάφερε να περάσει με μια κίνηση μέσα από γέφυρες, κλαδιά και κορυφές δέντρων, να «κυνηγήσει» διερχόμενο τρένο στην περιοχή Ρίνο στη Νεβάδα και να το προσπεράσει, αναγκάζοντας τον μηχανοδηγό να κλείσει ενοχλημένος το παράθυρό του. 

Το βίντεο είχε τίτλο NURK’s Flight of the Year // Trains, Bridges, Rapids, Mountains, Sunset, Gapping, Perching, Powerlooping και δημιουργήθηκε από τον droner με το όνομα NURK FPV.  «Παραδέχομαι ότι δεν είναι το βίντεο με την καλύτερη ροή, αλλά είναι τόσο γεμάτο, έχει τόσα πράγματα που ήθελα να δείξω» ανέφερε ο ντρονίστας.
Για το βίντεό του πήρε έπαθλο 1,000 δολάρια.

Απολαύστε το: 

Το δεύτερο βραβείο για το καλύτερο βίντεο drone της χρονιάς που πέρασε, δόθηκε στο βίντεο με τίτλο Moscow Aerial 5K από το Timelab.pro.
Το βίντεο δείχνει όμορφες εικόνες από τη συννεφιασμένη Μόσχα που συνδυάζει το  παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο. Το drone πέρασε ανάμεσα από ιστορικά μνημεία και τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.
Το χρηματικό έπαθλο ήταν επίσης, 1000 δολάρια.
Το βίντεο έγινε viral με περισσότερες από 1 εκατομμύριο προβολές.

Δείτε το βίντεο drone: 

Το τελευταίο βραβείο με χρηματικό έπαθλο των 500 δολαρίων δόθηκε στην καλύτερη φωτογραφία που τραβήχτηκε από ψηλά. Νικητής βγήκε ο Zimy Da Kid με την φωτογραφία του «Floating in the Unknown», που σημαίνει «Πατώντας στο άγνωστο».
Ο ντρονίστας έκατσε στην άκρη ενός βράχου στην Ελβετία που αρχίζει να χάνεται μέσα στην ομίχλη, εντυπωσιάζοντας τους κριτές.
«Αυτό είναι αποτέλεσμα ατελείωτων ωρών μπροστά σε έναν υπολογιστή. Έχασα το φως της ημέρας για εβδομάδες για να μπορέσω να βρω την καλύτερη ιδέα που μπορούσα» ανέφερε ο ντρονίστας.

«Floating in the Unknown», νικητής για την καλύτερη φωτογραφία από drone για το 2017

Διαβάστε επίσης: Δείτε από ψηλά τα εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα της Ολυμπιακής στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού. (drone)