Πού βρίσκεται η θαλασσινή κρυψώνα των ερωτευμένων που την αποκαλούν «Ερωτοσπηλιά». Δείτε πως την κατέγραψε drone (Βίντεο)

4592
Οι κρυμμένοι «θησαυροί» της Ελλάδας είναι πολλοί και ο καθένας έχει τη δική του, ξεχωριστή ομορφιά. Το καλοκαίρι, όσοι μένουν στην Αθήνα, ψάχνουν μανιωδώς διεξόδους σε κοντινή απόσταση, προκειμένου να δροσιστούν, αλλά και να ανακαλύψουν νέα μέρη.

Στην περίπτωση της Ερωτοσπηλιάς στο Πόρτο Ράφτη, που βρίσκεται μόλις 36 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, ο επισκέπτης δικαιώνεται.
Πρόκειται ουσιαστικά για έναν μικρό κόλπο, με μαγικό τοπίο, καταγάλανα νερά κιαι χρυσή άμμο. Είναι προφυλαγμένος από τα μελτέμια και η σκιά της μικρής σπηλιάς και των δέντρων, προσφέρει δροσιά και χαλάρωση τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Εξίσου προφυλαγμένος είναι και από τα μάτια των περαστικών, χάρη στη σπηλιά που διαθέτει η παραλία κι εκεί καταφεύγουν τα ερωτευμένα ζευγάρια. Εξ ου και η ονομασία Ερωτοσπηλιά.

Δικαίως είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Επειδή είναι μικρός κόλπος, αλλά ευρέως γνωστός στο κοινό, δέχεται περισσότερους επισκέπτες από όσους «αντέχει».
Επειδή έχει γινεί δημοφιλής κοντινός προορισμός, τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού είναι σχεδόν απροσπέλαστη. Για αυτό, είναι καλύτερο να την επισκέπτονται στις αρχές του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο, ώστε να μην έχει τόσο κόσμο και ο επισκέπτης να απολαύσει αυτό που του δίνει απλόχερα η φύση.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school.

Ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από τον οικισμό του Πόρτο Ράφτη, η σπηλιά των ερωτευμένων αξίζει την «ταλαιπωρία». Το τοπίο είναι μαγικό και όσοι έχουν επισκεφθεί την παραλία, μιλούν για έναν φυσικό «θησαυρό» που ακόμη, έχει μείνει μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση.

Εν όψει του Αγίου Βαλεντίνου, οι ερωτευμένοι μπορούν να επισκεφθούν την περιοχή γύρω από την Ερωτοσπηλιά, που προσφέρει καλό φαγητό. Και φυσικά, ένας περίπατος στην παραλία, θα μείνει αξέχαστος, πόσο μάλλον, αν την επισκεφθείτε και το καλοκαίρι.

Δείτε την πανέμορφη κρυψώνα των ερωτευμένων, την Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη, μέσα από το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι στο Youtube Up Drones:

Διαβάστε επίσης: Πού βρίσκεται η θαλάσσια σπηλιά με την κρυφή παραλία στον Κορινθιακό. Την εντόπισαν δύο διαφορετικά drone και αποκαλύπτουν την ομορφιά της

 

Διαβάστε επίσης: Η απομακρυσμένη παραλία γυμνιστών που απέχει μόλις 1 ώρα από την Αθήνα (drone)