Πτήση στα 1000 μέτρα υψόμετρο πάνω από την χιονισμένη Αράχωβα. Δείτε από ψηλά τον αγαπημένο προορισμό των σκιέρ του Παρνασσού και των καλοφαγάδων της Αθήνας

991
Απλωμένη σε μία από τις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, η κωμόπολη της Αράχωβας, περίπου των 4.000 κατοίκων, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο που φτάνει σχεδόν τα 1.000 μέτρα.
Η Αράχωβα είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους ομορφότερους χειμερινούς προορισμούς. Είναι χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 950 μέτρων συχνά είναι χιονισμένη. Τότε η παραδοσιακή κωμόπολη είναι ακόμη πιο όμορφη.

Σημαντικός παράγοντας στον αυξημένο τουρισμό της Αράχωβας είναι το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων, οι λάτρεις του σκι και όχι μόνο, κατά τους χειμερινούς μήνες δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα.

Σε απόσταση σχεδόν 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα, ο γραφικός και παραδοσιακός οικισμός, προσελκύει ταξιδιώτες από όλα τα μέρη. Όταν ντύνεται στα λευκά είναι ακόμα πιο ωραία

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού λειτουργεί αδιάκοπα από το 1976 σε υψόμετρο 1.640 έως 2.260 μέτρων. Είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας και διαθέτει 23 πίστες.

Τουριστικά μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα, γραφικές ταβέρνες και καφετέριες, προσεγγίζουν κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν παραδοσιακά προϊόντα, όπως την χαρακτηριστική φέτα Παρνασσού, την φορμαέλα, αλλά και τα χειροποίητα υφαντά. Οι ταβέρνες και τα εστιατόρια της γραφικής κομώπολης θεωρούνται από τα κορυφαία στο είδος τους

Το παραδοσιακό χρώμα έχει διατηρηθεί ανέπαφο στα κτίρια και τα σοκάκια του χωριού παρά την τεράστια τουριστική ανάπτυξη
Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school.

Από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Αράχωβας, είναι το επιβλητικό και δημοφιλές Ρολόι. Το Ρολόι που κοσμεί σήμερα την Αράχωβα, δημιουργήθηκε το 1966, μετά την κατάρρευση του αρχικού, εξαιτίας του σεισμού του 1870.

Όμως, το νέο Ρολόι του 1966, είχε αντικαταστήσει ένα προηγούμενο, που καταστράφηκε από τους Γερμανούς τον Μάρτιο του 1944, όταν το ανατίναξαν.

 

Δείτε τη χιονισμένη Αράχωβα από ψηλά, μέσα από το βίντεο του συνεργάτης μας Νίκου Πρελορέντζου όπως δημοσιεύτηκε στο κανάλι στο Youtube PreProductiongr:

Διαβάστε επίσης: Το δεύτερο «Πάσχα» της Αράχωβας. Το τριήμερο γλέντι που γίνεται προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου (φωτό και βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: Μαραθωνοδρόμος τρέχει ξυπόλητος στον παγωμένο Ψηλορείτη. Τι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση (Drone)