Τα γραφικά ξωκλήσια από ψηλά. Κρυμμένα μέσα σε βράχια, σε απόκρημνους γκρεμούς και καταπράσινα τοπία (βίντεο)

1272
Εξωκλήσια κρύβονται μέσα σε βράχια, σε απόκρημνους γκρεμούς και καταπράσινα τοπία. Επιβλητικές μονές στέκονται σε απόμακρα σημεία, άλλοτε στις κορυφογραμμές των βουνών και άλλοτε λίγα μέτρα μακριά από τη θάλασσα. 

Μακριά από τις κατοικημένες περιοχές, μονές και γραφικά ξωκλήσια ξεπετάγονται σε διάφορα σημεία του νομού Πρεβέζης.
Drone πέταξε πάνω από τριάντα ξωκλήσια και μονές και αποτύπωσε σε ένα τετράλεπτο βίντεο τις άγνωστες ομορφιές τους.
Το καθένα με τη μοναδική του αρχιτεκτονική και ιστορία καλεί τους κατοίκους σε ένα ξεχωριστό ταξίδι θρησκευτικού τουρισμού.

Δείτε το μαγευτικό βίντεο του συνεργάτη μας Λάζαρου Τσάτσου και της ιστοσελίδας του Epirustravel.eu που παρουσιάζει μαγευτικά τοπία της Ηπείρου:

Το βίντεο ξεκινά με τη μεγάλη τρύπα που σχηματίζουν τα βράχια απέναντι από το χωριό του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με δοξασίες, κάτοικοι του χωριού είδαν τον Άγιο Γεώργιο να καλπάζει πάνω σε φτερωτό άλογο μέσα από τον βράχο. Ο Άγιος Γεώργιος ευλόγησε τον τόπο και νερό αναβλήθηκε στο χωριό που πήρε το όνομά του. Στη μεγάλη τρύπα που ξεχωρίζει από μακριά, έχει τοποθετηθεί ένας σταυρός.

Ανάμεσα στα 30 γραφικά ξωκλήσια, ξεχωρίζει ο Άγιος Σώστης στην Ανθούσα. Περίπου 7 χιλιόμετρα μακριά από την Πάργα βρίσκεται η ερημική παραλία του Αγίου Σώστη με τα πανέμορφα τιρκουάζ νερά και τους επιβλητικούς βράχους γύρω της. Εκεί μέσα σε ένα βαθούλωμα που σχηματίζει ένας βράχος, είναι κρυμμένο το εκκλησάκι του Αγίου Σώστη που θεωρείται ένα από τα πιο ιδιόρρυθμα χριστιανικά αξιοθέατα της Ελλάδας. Σκαλοπάτια που έχουν κατασκευαστεί πάνω στο βράχο, οδηγούν κατευθείαν στη θάλασσα.

Μέσα σε βράχο κρυμμένο είναι και το εκκλησάκι της Αγίας Σωτήρας λίγο έξω από το γραφικό χωριό της Αηδονιάς στην ορεινή περιοχή του δήμου της Πάργας.
Σύμφωνα με την παράδοση, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, μέσα στη σπηλιά που σχημάτιζε ο βράχος, φυλακίστηκε ένας άνδρας. Προσευχόταν ολημερίς και ολονυχτίς να απελευθερωθεί, μέχρι που τα κατάφερε. Όταν οι φρουροί του αποκοιμήθηκαν, λύθηκε από τα δεσμά και έφυγε. Λίγο αργότερα, επέστρεψε στην σπηλιά και την μετέτρεψε σε εκκλησία.

Μπορεί να είναι μικρό και απομονωμένο σε μια βραχονησίδα, αλλά το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Μονολιθίου κερδίζει τα βλέμματα για την ιδιαιτερότητά του.
Σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες, στο τέλος του 19ου αιώνα ένας ναυτικός ναυάγησε στη βραχονησίδα και κατάφερε να σωθεί. Έτσι, αποφάσισε να κτίσει ένα εκκλησάκι προς τιμήν του προστάτη των ναυτικών Άγιο Νικόλαο. Πλέον το γίνονται μόνο ιδιωτικές λειτουργίες όταν ο καιρός το επιτρέπει.
Από το βίντεο δεν θα μπορούσε να λείπει το εκκλησάκι της Παναγίας, στο νησάκι που  βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι της Πάργας.
Εκατοντάδες τουρίστες επισκέπτονται το γραφικό νησάκι το χρόνο, ενώ πολλοί το επιλέγουν για να παντρευτούν. Η εικόνα της νύφης που φτάνει με το καΐκι στην εκκλησία, είναι μαγευτική.

 

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis
Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom.

 

Διαβάστε επίσης: Δείτε από ψηλά τα Άγναντα στα Τζουμέρκα. Το πανέμορφο γραφικό χωριό που ξεπετάγεται μέσα από χιλιάδες δέντρα (βίντεο)

 

 

Διαβάστε επίσης: Δείτε το γραφικό χωριό του Αλέξη Τσίπρα από ψηλά. Τι συμβολίζει ο αιωνόβιος πλάτανος στο κέντρο του χωριού (drone)