Γιατί δεν πρέπει να λουζόμαστε κάθε μέρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες; Τι πρέπει να προσέξετε για να μην λαδώνουν τα μαλλιά γρήγορα

15147
Παρόλο που οι απόψεις διίστανται, οι περισσότεροι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το καθημερινό λούσιμο μόνο κακό μπορεί να κάνει στην τρίχα. 

Αυτό που κάνει τα μαλλιά μας απαλά και λαμπερά, είναι το φυσικό λάδι, που παράγεται από τους σμηγματογόνους αδένες που υπάρχουν σε κάθε θύλακα της τρίχας.
Το καθημερινό λούσιμο αφαιρεί το φυσικό λάδι από τα μαλλιά, με αποτέλεσμα το σώμα να αντιδρά.
Το τριχωτό της κεφαλής ξεραίνεται και οι σμηγματογόνοι αδένες αρχίζουν να παράγουν περισσότερο σμήγμα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Έτσι, τα μαλλιά λαδώνουν περισσότερο. Τα χημικά που περιέχονται στα σαμπουάν σε συνδυασμό με το ζεστό νερό, σταδιακά κάνουν τα μαλλιά θαμπά.

Τα χημικά που περιέχονται στα σαμπουάν σε συνδυασμό με το ζεστό νερό, σταδιακά κάνουν τα μαλλιά θαμπά.

Παράλληλα, το συχνό λούσιμο σημαίνει και συχνό στέγνωμα με το πιστολάκι. Η θερμότητα βλάπτει την τρίχα γιατί δεν αφαιρεί μόνο την επιφανειακή υγρασία τους, αλλά και την εσωτερική.
Τα μαλλιά αφυδατώνονται με αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα και να δημιουργείτε ψαλίδα. Αν δεν έχετε χρόνο να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά, μειώστε τη θερμοκρασία και μην βάζετε το πιστολάκι πολύ κοντά στα μαλλιά σας.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι πρέπει να λουζόμαστε ανά 2-5 μέρες, ανάλογα με τον τύπο της τρίχας. Ακόμη και αν γυμνάζεστε καθημερινά, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μόνο με νερό.
Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα περιποίησης, όπως σπιτικές μάσκες μαλλιών που θρέφουν και αναζωογονούν τα μαλλιά.

Για να μειώσετε τη λιπαρότητα των μαλλιών, εφαρμόστε την μαλακτική κρέμα και τη μάσκα μόνο στις άκρες των μαλλιών και ξεπλύνετε καλά.
Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό, γιατί ερεθίζει τους σμηγματογόνους αδένες.
Προτιμήστε να λουστείτε πρωινές ώρες, γιατί οι αδένες που παράγουν το σμήγμα ενεργοποιούνται περισσότερο τις βραδινές ώρες.
Μην χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling και μην τα πιάνετε συνέχεια.

Διαβάστε επίσης: Η βιταμίνη που δυναμώνει μαλλιά και νύχια και καθυστερεί τις ρυτίδες. Σε ποιες τροφές περιέχεται

 

 

Διαβάστε επίσης: Τα πρωινά λάθη μετά το ξύπνημα που καταστρέφουν τα μαλλιά και ερεθίζουν το πρόσωπο. Πως να τα αποφύγετε