Γρήγορο μαύρισμα χωρίς υπερβολική έκθεση στον ήλιο. 5 μυστικά που «κρύβονται» ακόμη και στο σπίτι σας

11726

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, αλλοιώνει με τα χρόνια την ποιότητα του δέρματος και δημιουργεί προβλήματα. Μερικά ιδιαίτερα σοβαρά για την υγεία.
Οι επιστήμονες λένε πάντως ότι όταν κάποιος κάνει ηλιοθεραπεία εκκρίνεται η ορμόνη σερατονίνη, που δημιουργεί αίσθημα χαράς. Λογικό ειδικά για τους βόρειους λαούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τον ήλιο.
Υπάρχουν όμως τρόποι για να πετύχει κάποιος μαύρισμα, χωρίς υπερβολική έκθεση στον ήλιο, καθώς τροφές όπως το καρότο, επιταχύνουν τη διαδικασία.

Απολέπιση
Όταν το δέρμα έρθει σε επαφή με τον ήλιο παράγει μελανίνη, ουσία που βοηθά στο μαύρισμα.
Αν έχει γίνει απολέπιση πρόσφατα, τα νεκρά κύτταρα έχουν αφαιρεθεί από την επιδερμίδα, διευκολύνοντας το μαύρισμα.
Επίσης, κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, είναι καλό να ενυδατώνεται η επιδερμίδα, ιδιαίτερα τα σημεία που είναι εύκολο να αφυδατωθούν.

Κρόκοι αυγού
Οι κρόκοι αυγού είναι από τις τροφές που βοηθούν το δέρμα να «πάρει χρώμα».
Περιέχουν βιταμίνη Α και η συχνή κατανάλωσή τους ενισχύει τη δράση του ήλιου στο δέρμα.
Όσοι έχουν πρόβλημα με τη χοληστερίνη, επιτρέπεται να καταναλώσουν μέχρι 2 κρόκους την εβδομάδα, ποσότητα αρκετή για να βοηθηθεί το μαύρισμα.

Καρότα
Τα καρότα είναι πλούσια σε φυσική καροτίνη, ουσία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή αντηλιακών και λαδιών μαυρίσματος.
Η βιταμίνη Α που περιέχουν, σε συνδυασμό με την καροτίνη, κάνουν τα καρότα την ιδανική τροφή για έντονο φυσικό μαύρισμα.

Μάνγκο
Τα μάνγκο με την ιδιαίτερη γεύση, είναι δροσιστικά και περιέχουν βιταμίνη Α, που ενισχύει το μαύρισμα.
Οι επιστήμονες τα συνιστούν, καθώς έχουν και άλλα πολλά οφέλη και για τον οργανισμό.

Λάδι μαυρίσματος
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο λάδι μαυρίσματος, με σησαμέλαιο ή βούτυρο καριτέ, που λειτουργούν ως φυσικά φίλτρα, προστατεύοντας από την ακτινοβολία.
Ακόμη, το λάδι μακαντάμια και το λάδι καλέντουλας, έχουν αναπλαστικές ιδιότητες και φυσικό δείκτη προστασίας.

Διαβάστε επίσης: Ρακέτες στην παραλία. Βοηθούν στην λειτουργία του εγκεφάλου, μειώνουν τα νοσήματα της καρδιάς και αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής