Έρευνα γερμανικού περιοδικού. Οι Έλληνες είναι οι πιο δυστυχισμένοι στην Ευρώπη. Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ψυχολογία τους

9205
Το γερμανικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» στην ηλεκτρονική του σελίδα, αναφέρεται στον ελληνικό λαό, για τα χαμηλά ποσοστά ευτυχίας του. Στο περιοδικό αποτυπώνονται οι απαντήσεις των ίδιων των πολιτών στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη για την έκδοση του «Άτλαντα Ευτυχίας».

Σύμφωνα με τον «Άτλαντα Ευτυχίας» για το 2018, οι Έλληνες είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, έχοντας την τελευταία θέση «ευτυχίας» στις χώρες της Ευρώπης.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κρίση έχει αφήσει σοβαρά ίχνη στους Έλληνες.

Ο οικονομολόγος, Σταύρος Δρακόπουλος, έχει ερευνήσει τις επιπτώσεις στην ψυχολογία των Ελλήνων.
«Το ΑΕΠ και το ποσοστό ανεργίας είναι αποφασιστικοί παράγοντες για το επίπεδο ευτυχίας μιας χώρας. Μια τόσο ραγδαία επιδείνωση των σημαντικών οικονομικών δεικτών αποτελεί σπάνιο φαινόμενο στον ανεπτυγμένο κόσμο. Αυτό μπορεί να συγκριθεί στην πραγματικότητα μόνο με εξελίξεις σε εμπόλεμες περιόδους», επισήμανε ο καθηγητής.

Ανεξάρτητα από την αύξηση της ανεργίας και γενικότερα την οικονομική κρίση, οι Έλληνες δυσαρεστούν και με τη διαφθορά.

«Μια πολιτική που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ειδικά στην Ελλάδα, είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Η διαφθορά μειώνει το αίσθημα ευτυχίας. Επειδή η φοροδιαφυγή είναι μια σημαντική έκφανση της διαφθοράς, μια αποφασιστική πολιτική που θα μεριμνά ώστε να πληρώνουν όλοι φόρους, θα πρέπει να έχει έντονα θετική επίδραση στο αίσθημα ευτυχίας», συμπληρώνει ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο; Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

 

Διαβάστε επίσης: Πώς η δυσκολία να πληρωθεί το ενοίκιο επηρεάζει τη ψυχολογία και την υγεία όλης της οικογένειας; Οι συνέπειες στα παιδιά