Γιατί οι τριαντάρηδες δεν πρέπει να μένουν με τους γονείς τους. Περίπου το 1/3 μένει ακόμη στο πατρικό του

6713
Λόγω της οικονομικής κρίσης και της δύσκολης κατάστασης στην αγορά εργασίας, όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να μένουν με τους γονείς τους, ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία. Ο Βρετανός γιατρός Μαξ Πέμπερτον, αναφέρει ότι περίπου το 1/3 των Αμερικανών και το 1/4 των Βρετανών, που έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1981 μέχρι και 1986, ζουν ακόμη στο σπίτι των γονιών τους.

Μεγάλη γερμανική έρευνα επιστημόνων, δείχνει ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ψυχική υγεία όλης της οικογένειας.
Συνήθως τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι των γονιών τους όταν ενηλικιώνονται για να σπουδάσουν. Τα μεγάλα ποσά που απαιτούνται για τα ενοίκια όμως, τους αναγκάζουν να επιστρέφουν στους γονείς τους.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα από 20.000 ενήλικες. Ανακάλυψαν ότι, όσοι επέστρεψαν στο πατρικό τους, είχαν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει, γιατί νιώθουν εκνευρισμό και θυμό που δεν μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους σπιτικό.

Οι τριαντάρηδες αντιλαμβάνονται την κατάσταση γύρω τους. Όμως, συνεχίζουν να έχουν εφηβική συμπεριφορά, χωρίς ευθύνες και αντιμετωπίζουν το σπίτι τους σαν «ξενοδοχείο».
Ερευνητές της Οικονομικής Σχολής του Λονδίνου, ανακάλυψαν ότι οι συνθήκες αυτές επιβαρύνουν και τους γονείς. Συνέκριναν το συναίσθημα, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το αν ένας από τους δυο ήταν ανάπηρος.
Από τη μια σκέφτονται ότι πρέπει να «διώξουν» τα παιδιά τους για να κάνουν τη ζωή τους, αλλά από την άλλη στεναχωριούνται όταν τα βλέπουν να νιώθουν έτσι και «φρενάρουν».

Οι ερευνητές προτείνουν στους γονείς που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους πρόβλημα, να επεμβαίνουν στη ζωή των παιδιών τους. Δεν πρέπει να τους παρέχουν τα πάντα και να τα έχουν όλα έτοιμα. Τότε θα αντιληφθούν υπεύθυνα την κατάσταση και θα ξεκινήσουν την αναζήτηση για την ανεξαρτησία τους.

Διαβάστε επίσης: Γονείς έκαναν μήνυση στον 30χρονο γιο τους για να φύγει από το σπίτι στην Αμερική. Έρευνα: Σε ποια ηλικία ανεξαρτητοποιούνται οι Έλληνες

Διαβάστε επίσης: Ο πονοκέφαλος που πλήττει τους 30αρηδες. Τι είναι ο οξύς πόνος σε μια πλευρά του κεφαλιού ή γύρω από τα μάτια