Η εργασία με το κατοικίδιο βελτιώνει την ψυχολογία και καταπολεμά το στρες. Η εταιρεία που επιτρέπει τα κατοικίδια στο γραφείο

1282
Τα κατοικίδια και κυρίως οι γάτες, έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν το στρες με το νιαούρισμα, το γουργουρητό και το άγγιγμα τους, όπως δείχνουν αμερικανικές έρευνες.

Όσοι έχουν κατοικίδιο έχουν καλύτερη ψυχολογία, μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας και είναι αποδοτικότεροι από εκείνους που δεν έχουν τετράποδη συντροφιά.
Στην παραπάνω άποψη στηρίχτηκε Γιαπωνέζικη εταιρεία στο Τόκιο, που επέτρεψε στους εργαζόμενους να φέρνουν τις γάτες τους στο χώρο εργασίας τους.
Η πρωτοβουλία της εταιρείας Ferray το 2000, ήταν εκτός από πρωτοποριακή, εξαιρετικά αποτελεσματική στην απόδοση και στην διάθεση των υπαλλήλων, που την υιοθέτησαν αμερικανικές, αγγλικές και άλλες εταιρείες μερικά χρόνια αργότερα.

Οι γάτες περπατούσαν γύρω από τα γραφεία, ξάπλωναν στις αγκαλιές των ιδιοκτητών τους και έπαιζαν μέσα στον εργασιακό χώρο.
Παρατηρήθηκε ότι οι εργαζόμενοι είχαν λιγότερο άγχος και περισσότερη ενέργεια, καθώς τα χαριτωμένα κατοικίδια τους αποφόρτιζαν από την πίεση και το άγχος της δουλειάς.
Η ιδιοκτήτρια της εταιρίας ανέφερε, ότι την ιδέα την εμπνεύστηκε από μια υπάλληλο που ζήτησε να φέρνει κάποιες μέρες τη γάτα της στο γραφείο.
Όταν διαπιστώθηκε η λειτουργικότητα των υπαλλήλων, η εταιρία Ferray άρχισε να καλύπτει τα μηνιαία έξοδα σε αδέσποτες γάτες, ώστε να παροτρύνει τους εργαζόμενους να τις υιοθετούν.

Σήμερα λειτουργούν διάφορα καφέ, εταιρίες και άλλοι χώροι, που οι γάτες είναι ευπρόσδεκτες να κάνουν παρέα στους ιδιοκτήτες τους.
Για παράδειγμα, αμερικανικός όμιλος έχει καθιερώσει έναν σκύλο γραφείου από το 1991.
Ο Κάντι, ο τέταρτος σκύλος του ομίλου, έχει λογαριασμό στο Twitter και το Instagram.
Φέρει τον τίτλο του «πρεσβευτή», αρμόδιου να υποδέχεται τους καλεσμένους και να κατευνάζει το προσωπικό, όπως γράφει η εταιρία στην ιστοσελίδα της.
Στο Τόκιο υπάρχουν περίπου 60 καφέ για γάτες, στα οποία μπορούν οι πελάτες να πίνουν το καφέ τους και να χαλαρώνουν παρέα με τη γάτα τους.
Στα καφέ κυκλοφορούν και αδέσποτες γάτες που ψάχνουν συντροφιά και σπίτι.
Η εταιρία ανθρώπινων πόρων και στρατολόγησης Pasona Group, «προσέλαβε» με πλήρη απασχόληση δύο κατσίκες, το 2011.

Διαβάστε επίσης: Οι γάτες προτιμούν την συντροφιά του ανθρώπου περισσότερο από το φαγητό τους