Ποια είναι η πρώτη αιτία διαζυγίων. Είναι θέμα προσωπικότητας και όχι φύλου λένε οι ειδικοί

3212
Οι διαφωνίες σχεδόν για τα όλα τα μικρά ζητήματα της καθημερινής ρουτίνας, είναι η βασικότερη αιτία που οδηγεί τα ζευγάρια σε διαζύγιο.
Οι διαφωνίες φέρνουν καυγάδες που οδηγούν σε βαριές κουβέντες και διακοπή «διπλωματικών σχέσεων».
Το κλειδί της επιτυχίας είναι να μειωθούν οι καυγάδες και οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί.
Αν το ζευγάρι μπορεί να επικοινωνεί με θετικό τρόπο οι πιθανότητες να μακροημερεύσει ο γάμος αυξάνονται. Η αρνητική επικοινωνία είναι συνταγή αποτυχίας που αργά ή γρήγορα οδηγεί στον δικηγόρο.

Γκρινιάζουμε, όταν νομίζουμε ότι δεν θα πάρουμε αυτό που θέλουμε από τον άλλο, οπότε αισθανόμαστε ότι πρέπει να το ζητάμε διαρκώς, προκειμένου να τα καταφέρουμε, υποστηρίζουν οι ειδικοί του τμήματος Ψυχιατρικής  στο Ιατρικό Κέντρο Montefiore της Νέας Υόρκης. Έτσι ξεκινά ένας φαύλος κύκλος: Ο ένας σύντροφος από τον φόβο του ότι το ταίρι του δεν θα «τηρήσει» όσα του υποσχέθηκε, του τα υπενθυμίζει διαρκώς.  Ο δεύτερος στην συνέχεια, ενοχλείται από την επαναλαμβανόμενη υπενθύμιση και γίνεται αρνητικός.

Η συζυγική μουρμούρα δεν είναι θέμα φύλου αλλά χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ευαίσθητες ακόμη και στις παραμικρές ενδείξεις για προβλήματα στη σχέση. Όταν λοιπόν δεν παίρνουν τις κατάλληλες απαντήσεις αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Η προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα εδώ και τώρα μερικές φορές το χειροτερεύει. Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες. Το θέμα είναι να υπάρχει κατανόηση δηλώνουν οι ειδικοί και ανεκτικότητα. Να υπάρχει σεβασμός του χώρου και του χρόνου καθώς μετά από μερικά χρόνια σχέσης,  όλοι χρειάζονται το χωροχρόνο τους. Η ρουτίνα είναι μεγάλος εχθρός αλλά και ασφαλές καταφύγιο για την οικογενειακή ηρεμία. Το παν είναι να μη χάνεται το μέτρο.
Η βαρεμάρα προφανώς είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, όπως και η μεγάλη απουσία λόγω επαγγελματικού φόρτου.
Εννοείται ότι και η ερωτική επαφή είναι καθοριστική στη σχέση αλλά επηρεάζεται από τη γενικότερη σχέση του ζευγαριού. Πρώτη αιτία διαζυγίων πάντως παραμένουν οι διαφωνίες για τα μικρά ζητήματα, η μουρμούρα και η έλλειψη στοργής. Όλα τα άλλα είναι συνέπειες αυτών και ακολουθούν.

Η πλήξη σε ένα γάμο και η ψυχοφθόρα ρουτίνα μερικές φορές είναι αναπόφευκτες.
Όσοι μειώσουν τη συχνότητα και την ένταση, έχουν και το κλειδί της οικογενειακής ευτυχίας.

Διαβάστε επίσης: Στρεσογόνα γεγονότα της ζωής όπως μια απόλυση ή ένα διαζύγιο, γερνούν τον εγκέφαλο κατά 4 χρόνια και προκαλούν ακόμη και άνοια

 

 

Διαβάστε επίσης: Η Μισέλ Ομπάμα δίνει συμβουλές στα παντρεμένα ζευγάρια για να νικήσουν την καθημερινότητα