Τίτλοι τέλους για τον Ρίκ Τζένεστ που προκάλεσε το χώρο της μόδας με τα τατουάζ του και τον αποκαλούσαν «φρικιό». Αυτοκτόνησε σε ηλικία 32 ετών

2841
Σε ηλικία μόλις 32 ετών ο Ρίκ Τζένεστ έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Το άψυχο κορμί του βρέθηκε στο διαμέρισμά του στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο «Ζόμπι Μπόι», όπως ήταν το ψευδώνυμό του, έγινε γνωστός για τα τατουάζ που κάλυπταν όλο το σώμα του, από το βίντεο κλιπ της Λέιντι Γκάγκα, για το τραγούδι «Born this Way».

Ο Τζένεστ κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα τατουάζ εντόμων (176) και ένα άλλο ρεκόρ για τα περισσότερα τατουάζ ανθρωπίνων οστών (139).
Αυτή η ιδιαίτερη τέχνη κατάφερε να προσελκύσει γνωστούς σχεδιαστές μόδας και έγινε μοντέλο για επιδείξεις στο Παρίσι και στο Βερολίνο.

Ήταν ανέκαθεν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ήθελε να πρεσβεύει τη στάση ζωής «μην κρίνεις κάποιον από την εξωτερική του εμφάνιση». Έτσι, κατάφερε να στείλει παντού αυτό το μήνυμα.
«Δεν το έκανα γιατί ήθελα να είμαι διαφορετικός, το έκανα γιατί ήθελα να είμαι ο εαυτός μου».

Από τους δρόμους μέχρι την παγκόσμια φήμη
Ο Τζένεστ μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά, περνώντας μεγάλο μέρος της ζωής του στους δρόμους. Διαγνώσθηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο όταν ήταν ακόμη μόλις 15 ετών.
Απέκτησε το πρώτο του τατουάζ, μια νεκροκεφαλή, σε ηλικία 16 ετών και ένα χρόνο μετά, εγκατέλειψε το σπίτι του. Μέχρι τα 19 του χρόνια, κατάφερε να καλύψει περίπου το 90% του σώματός του με τατουάζ.

Σε ηλικία 23 ετών ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος σε freak show, συμμετέχοντας σε εμφανίσεις τσίρκων στον Καναδά και έμαθε να παρουσιάζει θεάματα που περιελάμβαναν παιχνίδι με την φωτιά και φακιρικά σόου. Λίγο καιρό αργότερα, αποφάσισε να στήσει την δική του ομάδα «φρικιών» με την οποία έκαναν περιοδείες στον Καναδά. Το σόου περιελάμβανε δράση, ριψοκίνδυνα νούμερα, ακόμη και κωμικά στοιχεία που συνοδεύονταν από διαφορετικά μουσικά είδη.

Το 2011, ο προσωπικός στιλίστας της  Lady Gaga, τον ανακάλυψε από μια φωτογραφία του στο διαδίκτυο. Εντυπωσιάστηκε από το παρουσιαστικό του και επικοινώνησε μαζί του μέσω Facebook, ζητώντας του να συνεργαστούν. Ο άνδρας της μόδας ταξιδεύει στο Μόντρεαλ για να βρει το Ζόμπι Μπόι. Έκτοτε, έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στο χώρο της μόδας.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης καλών τεχνών, Μαρκ Κουίν ήταν έτοιμος να δημιουργήσει το επόμενο έτος ένα χάλκινο γλυπτό 3,5 μέτρων του Τζένεστ για το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.
«Τον βρίσκω εκπληκτικό. Ο ίδιος είναι καλλιτέχνης, η τέχνη είναι ο ίδιος «, είχε δηλώσει για τον Ρίκ ο Κουίν.

Διαβάστε επίσης: Η συγκινητική ιστορία τριών μαθητών που έσωσαν έναν άνδρα από την αυτοκτονία. Τον έπεισαν να μην πέσει από τη γέφυρα την τελευταία στιγμή (βίντεο)

Διαβάστε επίσης: Η αυτοκτονία του Robin Williams επηρέασε και άλλους να γίνουν αυτόχειρες. Η δραματική αύξηση των αυτοκτονιών μετά το θάνατό του