Το φάρμακο…του σεξ! Πώς η σεξουαλική μας ζωή μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας

1079

Το σεξ είναι μία από τις απολαύσεις της ζωής αλλά όχι μόνο. Νεότερα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, κάνει καλό στην υγεία μας, λειτουργώντας τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά για διάφορες παθήσεις.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Κατά την διάρκεια του σεξ παράγετε η ανοσφαιρίνη Α, μια ουσία που καταπολεμά την γρίπη και άλλες παθήσεις.
Σχετική αμερικανική έρευνα σε φοιτητές, των οποίων αναλύθηκαν τα στοματικά υγρά, έδειξε πως όσοι είχαν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή, είχαν περισσότερα αντισώματα στο σάλιο τους, συγκριτικά με τους λιγότερο δραστήριους.

Ευεργετεί την καρδιά
Πέρα από την συμβολική ρήσηότι ο έρωτας γλυκαίνει την καρδιά, μελέτες δείχνουν ότι κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης μειώνεται η αρτηριακή πίεση, γεγονός που βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
Σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Epidemiology and Community Health, φάνηκε ότι κάνοντας σεξ δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακού επεισοδίου κατά το ήμισυ στους άνδρες σε σχέση με αυτούς που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα.

Μείωνει το βάρος
Η σεξουλαική δραστηριότητα συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Συγκεκριμένα ένας άνθρωπος που κάνει σεξ τρεις φορές την εβδομάδα επί 30 λεπτά, μπορεί να “κάψει” μέχρι και 7.500 θερμίδες σε ένα χρόνο.

Δρα ως αναλγητικό
Η ορμόνη της αγάπης, η ωκυτοκίνη, ενεργοποιεί τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού, τις ενδορφίνες, οι οποίες δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και μειώνουν, ή εξαλείφουν εντελώς τον πόνο.
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίνστερ της Γερμανίας, έδειξε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια μιας ημικρανίας μπορεί να ανακουφίσει, ή ακόμα και να εξαλείψει εντελώς τα συμπτώματά της.

Καταπολεμά την αϋπνία
Κάθε φορά που έχουμε οργασμό απελευθερώνεται μια ορμόνη που λέγεται προλακτίνη που συνήθως υπάρχει φυσικά σε πολύ υψηλά επίπεδα όταν κοιμόμαστε.
Η προλακτίνη δημιουργεί το συναίσθημα της οικειότητας και της χαλάρωσης, με αποτέλεσμα να μας βοηθά να έχουμε ένα καλύτερο ποιοτικά ύπνο.

Προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη
Το σεξ και ειδικότερα οι συχνές εκσπερματίσεις μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.
Μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι άνδρες ηλικίας 40-49 ετών που εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα, είχαν ως και κατά 22% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τη νόσο συγκριτικά με όσους εκσπερμάτιζαν κατά μέσο όρο 4-7 φορές τον μήνα.
Οι επιστήμονες εξηγούν ότι η ευεργετική δράση του σεξ οφείλεται στο ότι οι συχνοί οργασμοί ευνοούν την αποβολή επιβλαβών ουσιών.