Γιατί κάποιες όμορφες γυναίκες προτιμούν άσχημους άνδρες και όχι απαραίτητα πλούσιους;

25110
Φρίντα Κάλο και Ντιέγκο Ριβέρα. Ένα ζευγάρι φαινομενικά αταίριαστο, που όμως έμεινε στην ιστορία για τον παθιασμένο και γεμάτο εντάσεις έρωτα που έζησε.

Παρόλο που ο Ριβέρα δεν της ήταν πολύ πιστός και ανέπτυξε εξωσυζυγική σχέση ακόμα και με την αδερφή της, η Φρίντα Κάλο δεν μπόρεσε ποτέ να τον βγάλει από τη ζωή της.

Ivana Marie Zelníčková , Marla Ann Maples, Melania Knauss. Τρεις όμορφες γυναίκες που κάποτε ήταν μοντέλα. Καμία από τις τρεις όμως, δεν έμεινε στην ιστορία για την καριέρα τους στο μόντελινγκ, αλλά για το γεγονός ότι παντρεύτηκαν τον όχι και τόσο γοητευτικό Donald Trump.
Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα όπου μια «πεντάμορφη ερωτεύεται το τέρας»

Ο Trump με τις τρεις γυναίκες της ζωής του

Για το θέμα έχουν γίνει και έρευνες που προσπάθησαν να δώσουν την απάντηση στο ερώτημα «γιατί κάποιες όμορφες γυναίκες προτιμούν άσχημους άνδρες».
Παρόλο που ο ορισμός του όμορφου είναι κάτι υποκειμενικό, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που θεωρούνται αποδεκτά από όλους.
Για παράδειγμα τα μεγάλα εκφραστικά και όμορφα μάτια, η παιδική όψη και το συμμετρικό σχήμα του προσώπου. Το θέμα όμως, είναι ότι δεν προτιμούνται από όλους.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, πολλές γυναίκες έλκονται από ασυνήθιστα χαρακτηριστικά.
«Η ομορφιά εξαρτάται από πώς την βλέπει ο παρατηρητής. Αν όλοι ψάχνουν τα πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά, αυτοί που έλκονται από τα σπάνια και διαφορετικά χαρακτηριστικά, έχουν το πλεονέκτημα», ανέφερε ο καθηγητής Paul Rainey.

Παράλληλα, έχει διαπιστωθεί ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο ευτυχισμένες σε μια σχέση που ο άνδρας τους θεωρείται λιγότερο ελκυστικός από εκείνες.
Αυτό συμβαίνει γιατί τις περισσότερες φορές, οι άνδρες που δεν είναι τόσο σέξι, κάνουν άλλα πράγματα για να ευχαριστήσουν τις γυναίκες. Τους παίρνουν δώρα, προσέχουν το ντύσιμό τους, κάνουν δουλειές στο σπίτι και γενικότερο οτιδήποτε θα τις ευχαριστούσε.
«Αυτοί οι σύζυγοι φαίνονται περισσότερο αφοσιωμένοι στη σχέση τους και επενδύουν περισσότερο χρόνο για να ευχαριστήσουν τη γυναίκα τους».
Δεν ισχύει όμως, το ίδιο για τις γυναίκες, καθώς είναι πιο εύκολο να αναπτύξουν συμπλέγματα κατωτερότητας όταν ο σύζυγος είναι πιο όμορφος από εκείνες. «Όταν ο σύζυγος έχει καλύτερη εξωτερική εμφάνιση, η γυναίκα επηρεάζεται αρνητικά. Ο μόνος τρόπος για να τις βοηθήσετε είναι να τους υπενθυμίζετε πόσο όμορφες είναι για εσάς και ότι τις αγαπάτε όσα κιλά και αν είναι», εξηγεί η ψυχολόγος Tania Reynolds.
Αυτό όμως, είναι κάτι που επιβάλλεται και από τα πρότυπα της κοινωνίας. Οι γυναίκες που περιποιούνται τον εαυτό τους περισσότερο θεωρούνται πιο «θηλυκά», ενώ οι άνδρες λιγότερο «αρσενικά».

Η Φρίντα Κάλο και ο μεγάλος της έρωτας, ο Ντιέγκο Ριβέρα

Αυτό που θέλουν πολλές γυναίκες είναι άνδρες αποφασιστικοί που προσφέρουν στη σχέση, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και συναισθηματικά.
«Προτιμάται περισσότερο ένας άνδρας που έχει ενδιαφέρον ή που έχει ταλέντο σε κάτι, παρά κάποιος πολύ όμορφος», τονίζει ο σεξολόγος Dr. Logan Levkoff.
Πρόκειται για μια διαπίστωση που επιβεβαιώνει ότι πολλές φορές σημαντικότερη είναι η εσωτερική πληρότητα.

Αυτό συμβαίνει γιατί λειτουργούν αντισταθμιστικοί παράγοντες. Μπορεί δηλαδή, να υστερεί κάποιος σε ομορφιά, αλλά υπάρχουν άλλα χαρακτηριστικά που κερδίζουν μια γυναίκα. Αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους που έλκει τα «ετερώνυμα» ζευγάρια.
Έτσι, βλέπουμε όμορφες γυναίκες να έχουν σχέση με λιγότερο εντυπωσιακούς άνδρες, από διαφορετική κοινωνική ομάδα ή ακόμη και αρκετά μεγαλύτερους από εκείνες.

Διαβάστε επίσης: Χάρβεϊ και Ίρμα. Το αιωνόβιο ζευγάρι που έδωσε χωρίς να το γνωρίζει το όνομά του στους ισχυρούς τυφώνες της Αμερικής. Η ιστορία αγάπης που κρατά 75 χρόνια και έγινε πρωτοσέλιδο λόγω των συμπτώσεων