Κάντε περισσότερο σεξ εάν θέλετε να πάρετε προαγωγή. Πώς ο οργασμός μας κάνει πιο παραγωγικούς;

448

Το «κλειδί» για την γρήγορη επαγγελματική ανέλιξη δεν βρίσκεται στην σκληρή και πολύωρη εργασία, στην καλή σχέση με το αφεντικό ή στα σωστά και αυστηρά ρούχα, αλλά σε κάτι πιο… προσωπικό.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον κατέδειξαν ότι οι άνθρωποι που έχουν οργασμό, τουλάχιστον, μία φορά την ημέρα είναι πολύ πιο πιθανό να απολαμβάνουν τη δουλειά τους, να εργάζονται πιο σκληρά και να πάρουν γρήγορα προαγωγή.
Επίσης, διατηρούν πιο υγιή ισορροπία μεταξύ καριέρας και προσωπικής ζωής.
«Η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης που περιλαμβάνει και υγιή σεξουαλική ζωή, βοηθά τους υπαλλήλους να μένουν ευχαριστημένοι και να ασχολούνται περισσότερο με την εργασία τους, κάτι το οποίο ωφελεί τόσο τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και την εταιρεία στην οποία εργάζονται», επεσήμανε ο επικεφαλής της μελέτης, Keith Leavitt.

Οι ερευνητές κατέγραψαν 159 παντρεμένους εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων, ζητώντας τους να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια.
Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων που είχαν σεξουαλική επαφή, είχαν πιο ανεβασμένη διάθεση την επόμενη μέρα.
Κατά συνέπεια, η ανεβασμένη διάθεση τους, οδήγησε σε καλύτερη απόδοση στην εργασία τους.
Η «επίδραση» του σεξ είχε τον ίδιο αντίκτυπο και σε άντρες και σε γυναίκες – διαρκούσε και στις δύο περιπτώσεις περίπου ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σεξουαλική επαφή προκαλεί την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με τα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου και της ωκυτοκίνης, μια ορμόνης που σχετίζεται με την επαφή και το συναισθηματικό δέσιμο.
Αυτό μετατρέπει αυτόματα το σεξ σε φυσικό «ασανσέρ συναισθήματος», του οποίου τα οφέλη είναι ορατά κατά την διάρκεια της ημέρας.
Η ανεβασμένη διάθεση το πρωί είχε ως αποτέλεσμα περισσότερη όρεξη για δουλειά στο γραφείο και ικανοποίηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
«Η πιο συνειδητή προσπάθεια να διατηρήσουμε υγιή την σεξουαλική μας ζωή θα έπρεπε να θεωρείται θέμα ζωτικής σημασίας και κατά συνέπεια, δυνητικό προτέρημα για την καριέρα μας», τόνισε ο καθηγητής Leavitt.