Μειωμένη ερωτική επιθυμία. Ποιους τρόπους προτείνουν οι ειδικοί για να τονωθεί η ερωτική διάθεση

9461

Είναι λογικό και φυσικό, ειδικά σε μια μακροχρόνια σχέση, να μην υπάρχει πάντα η ίδια ερωτική διάθεση.
Με αυτή την άποψη συμφωνούν και ερευνητικά δεδομένα, που παρουσιάζουν τη συχνότητα με την οποία οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους «προβλήματα».
Το 43% των γυναικών και το 31% των ανδρών, δηλώνουν ότι κάποια στιγμή στη ζωή τους, ενώ βρίσκονταν σε σχέση, το ερωτικό ενδιαφέρον προς το σύντροφό τους μειώθηκε.
Οι ειδικοί εξηγούν, ότι υπάρχουν λύσεις που είναι απλές, για να τονωθεί η ερωτική έλξη και να ξεπεραστούν-αν υπάρχουν-οι όποιες δυσλειτουργίες.

Το συναισθηματικό δέσιμο, ενισχύει και την ερωτική έλξη.
Σύμφωνα με ανθρωπολόγους, ακόμη και το κοίταγμα της φωτογραφίας του συντρόφου, μπορεί να αυξήσει την ερωτική επιθυμία.

Δοκιμάστε να αγκαλιάζετε το σύντροφό σας, καθώς οι αγκαλιές συμβάλλουν στην έκκριση της ορμόνης ωκυτοκίνης, που αποκαλείται και ορμόνη της αγάπης.
Έρευνες έδειξαν, ότι η αγκαλιά που διαρκεί 10 δευτερόλεπτα και περισσότερο, βοηθά το ζευγάρι να δεθεί.
Το συναισθηματικό δέσιμο, ενισχύει και την ερωτική έλξη.
Σύμφωνα με ανθρωπολόγους, ακόμη και το κοίταγμα της φωτογραφίας του συντρόφου, μπορεί να αυξήσει την ερωτική επιθυμία.
Όταν κάποιος κοιτάζει τη φωτογραφία ενός ατόμου που μεταξύ τους υπάρχει δέσιμο, παράγεται ντοπαμίνη, ορμόνη που ενισχύει τη λίμπιντο.
Γι’ αυτό και πολλοί συνηθίζουν να τοποθετούν τη φωτογραφία του συντρόφου τους μέσα στο πορτοφόλι ή πάνω στο γραφείο τους.
Η αίσθηση που επικρατεί όταν την κοιτάζουν τους ευχαριστεί, χωρίς βέβαια να καταλαβαίνουν ότι συμβαίνει λόγω της ντοπαμίνης.
Πιείτε κόκκινο κρασί.
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η διέγερση, περισσότερο από ότι με το λευκό κρασί ή άλλα είδη ποτού.
Για την αύξηση της ερωτικής επιθυμίας, δοκιμάστε να εντάξετε τη γυμναστική στη ζωή σας.
Ιδίως η αερόβια άσκηση, όπως το τρέξιμο, το κολύμπι και άλλα, συμβάλλουν στην έκκριση ενδορφίνης και τεστοστερόνης, ορμόνες που ανεβάζουν τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση.
Κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται ποθητές και έχει διαπιστωθεί ότι βοηθάει τους άντρες να έχουν καλύτερη στύση.
Υπάρχουν και ορισμένες τροφές που εντείνουν την ερωτική επιθυμία, οι λεγόμενες αφροδισιακές τροφές αν και δεν είναι πανάκεια.
Ανάμεσα σε αυτές είναι τα όστρακα, τα καρύδια, η κόκκινη πιπεριά, η μαύρη σοκολάτα και άλλες.

Διαβάστε επίσης: Η ερωτική ζωή στην Ελλάδα σε αριθμούς. 8 στους 10 άνδρες και 6 στις 10 γυναίκες απατούν τον σύντροφό τους. Ποια είναι τα ερωτικά προβλήματα και πού οφείλονται, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.