Οι ειδικοί προειδοποιούν: Μην κάνετε έρωτα μέσα στη θάλασσα και στις πισίνες. Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία

4130
Η σεξουαλική επαφή μέσα στο νερό, είτε στη θάλασσα, είτε στην πισίνα, για πολλά ζευγάρια φαίνεται μια καλή ιδέα. Όμως αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και πρέπει να αποφεύγεται.

Στις δημόσιες πισίνες, αν το νερό δεν έχει τη σωστή χλωρίωση, τότε γίνεται εστία βακτηρίων που μεταφέρονται στο σώμα και προκαλούν μόλυνση. Ακόμη και αν η χλωρίωση είναι σωστή, οι χημικές ουσίες που περιέχονται στο νερό για τον καθαρισμό του, επηρεάζουν το pH των γεννητικών οργάνων. Έτσι, εξουδετερώνονται τα βακτήρια που είναι χρήσιμα για την προστασία των οργάνων, κάνοντάς τα ευάλωτα σε λοιμώξεις.

Το ίδιο ισχύει και για τις παραλίες, που υπάρχουν βακτήρια. Κατά τη διείσδυση εισέρχεται στον κόλπο νερό που περιέχει μικροοργανισμούς και βακτήρια. Οι κίνδυνοι όμως δεν είναι μόνο αυτοί.

Αποτυχία στη χρήση προφυλακτικού
Κατά την ερωτική επαφή στο νερό, μειώνεται η αποτελεσματικότητα των προφυλακτικών λόγω των χημικών ουσιών, όταν γίνεται σε πισίνα. Και στην πισίνα και στη θάλασσα, είναι πιθανότερο το προφυλακτικό να βγει κατά τη διάρκεια της επαφής. Αυτό είναι ριψοκίνδυνο, καθώς μειώνεται η προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Στις πισίνες που υπάρχει χλώριο και άλλες χημικές ουσίες για τον καθαρισμό του νερού, καταπολεμούνται τα μικρόβια. Αυτό δεν ισχύει και για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως ο ιός του HIV, των κονδυλωμάτων, της ηπατίτιδας και άλλων νοσημάτων. Επίσης, η πιθανότητα να βγει το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της επαφής, αυξάνει τον κίνδυνο.

Τριβή
Υπάρχει η άποψη ότι οι γυναίκες, όταν βρίσκονται μέσα στο νερό, ο κόλπος γίνεται πιο υγρός. Η άποψη αυτή δεν ισχύει. Τα υγρά του κόλπου, ακόμη και αυτά που εκκρίνονται φυσικά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, μπορούν να ξεπλυθούν με το νερό. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται τριβή κατά τη διείσδυση, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης, αλλά και δυσάρεστη αίσθηση για τις γυναίκες μετέπειτα. Η φυσική λίπανση των γεννητικών οργάνων εξουδετερώνεται με το νερό, αυξάνεται η τριβή, όπως και ο κίνδυνος ερεθισμού των οργάνων.

Βακτήρια στην παραλία
Έρευνα του περιοδικού Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, έδειξε ότι και οι πιο καθαρές παραλίες έχουν επικίνδυνα μικρόβια.
Συγκεκριμένα, στο 91% των παραλιών που εξετάστηκαν, βρέθηκε το βακτήριο του εντερόκοκκου. Η συνηθέστερη λοίμωξη που προκαλεί ο εντερόκοκκος είναι η ουρολοίμωξη, αλλά μπορεί να προκαλέσει ενδοκαρδίτιδα, ακόμη και μηνιγγίτιδα.

Εγκυμοσύνη
Δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί, καθώς το θαλασσινό νερό δρα στο σπέρμα. Παρ’ όλα αυτά, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εγκυμοσύνης μετά από σεξουαλική επαφή στο νερό.

Πρέπει να γίνεται σωστή ενημέρωση των κινδύνων λοιμώξεων. Αν επιθυμείτε να δοκιμάσετε την ερωτική επαφή μέσα σε νερό, προτιμήστε τη μπανιέρα ή το ντους. Δεν υπάρχουν βακτήρια στο νερό που θα εισχωρήσει, οπότε αποφεύγονται οι λοιμώξεις. Δεν ξεπλένονται τα κολπικά υγρά, επομένως δε θα υπάρξει τριβή και μετέπειτα ερεθισμοί και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό με μεγαλύτερη ευκολία.

Διαβάστε επίσης: Η ερωτική επαφή είναι ελιξήριο νεότητας για τις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα. Επιβραδύνει τη γήρανση, ενισχύει το ανοσοποιητικό