Ποιες γυναίκες προτιμούν οι άνδρες και ποια χαρακτηριστικά τους ελκύουν. (Επιστημονική έρευνα)

28002
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μόνμαουθ, αποφάσισαν να διερευνήσουν και επιστημονικά ποια είναι τα κριτήρια των αντρών, για να θεωρήσουν μια γυναίκα ελκυστική.

Στην έρευνα, συμμετείχαν περίπου 1000 άντρες.
Οι ερευνητές έδειξαν στους άντρες φωτογραφίες γυναικών, που η καθεμία είχε  διαφορετική ηλικία, χρώμα μαλλιών, ματιών και φυσικά δεν είχαν τις ίδιες αναλογίες.
Μαζί με τη φωτογραφία υπήρχε και ένας κατάλογος που έγραφε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, για παράδειγμα αν είναι κοινωνικές, έμπιστες και άλλα.
Ζητήθηκε από τους άντρες με βάση τη φωτογραφία και τα χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας, να τις χωρίσουν σε κατηγορίες.
Δηλαδή, ποια θα διάλεγαν για σύντροφο και ποια για φίλη.
Τα αποτελέσματα εντυπωσίασαν τους ερευνητές, καθώς το κριτήριο των ανδρών δεν ήταν αποκλειστικά η εμφάνιση και οι πλούσιες αναλογίες.
Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που ως επί το πλείστον ψάχνουν οι άντρες είναι τα εξής: να είναι θερμή, αξιόπιστη, δίκαιη, έξυπνη και μορφωμένη.
Σε συζητήσεις που είχαν οι συμμετέχοντες με τους επιστήμονες, άφησαν να εννοηθεί ότι θεωρούν πολύ κουραστική τη ζήλια μέσα σε μια σχέση και έχουν ανάγκη από τη σωματική επαφή και  όχι αποκλειστικά την ερωτική.
Δηλαδή θέλουν η σύντροφός τους, να επιβεβαιώνει τα συναισθήματά της, με χάδια, φιλιά και αγγίγματα και όχι με λόγια.

Οι άντρες βρίσκουν ελκυστική μια γυναίκα που φοράει σκιά.

Έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, δείχνει ότι το κόκκινο χρώμα προσελκύει τους άντρες, όπως το κόκκινο πανί τον ταύρο.
Αποδείχτηκε ότι χωρίς να δουν το πρόσωπό της, αν μια γυναίκα φοράει κόκκινο χρώμα ρούχων, είναι πολύ πιθανότερο να την προσεγγίσει από ότι αν φορούσε οποιοδήποτε άλλο χρώμα.
Επιπλέον, στους άντρες δεν αρέσει το έντονο μακιγιάζ.
Συγκεκριμένα, δεν τους αρέσει το «βαρύ» μέικαπ που δεν φαίνεται φυσικό.
Αντίθετα, προτιμούν τις σκιές ματιών και το κραγιόν, ιδίως το κόκκινο.
Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η προτίμηση των ανδρών στο κόκκινο, πέρα από κοινωνικές αιτίες, έχει και βαθιές βιολογικές ρίζες, καθώς μια ανάλογη προτίμηση έχει ήδη αποδειχτεί στους αρσενικούς πίθηκους όταν βλέπουν κόκκινο στα θηλυκά.