Πόσο διαρκεί το σεξ και γιατί το «ένα στα γρήγορα» είναι μύθος

18216

Υπάρχει ιδανική διάρκεια στο σεξ; Όλοι αναρωτιούνται πόσο πρέπει να κρατάει η σεξουαλική πράξη για να προσφέρει ευχαρίστηση και στα δυο φύλλα.
Νέα βρετανική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 4.400 άτομα, έδειξε ότι η μέση διάρκεια σεξουαλικής επαφής είναι 19 λεπτά.
Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 50% των ζευγαριών είναι ικανοποιημένο με αυτή τη διάρκεια.
Ωστόσο το 23% των ανδρών και το 19% των γυναικών είπαν ότι δεν ήταν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Από τα 19 λεπτά, τα δέκα αφορούν στα προκαταρκτικά χάδια και παιχνίδια, ενώ τα υπόλοιπα 9 λεπτά την διείσδυση.
Το 24% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι θα ήθελε η διείσδυση να διαρκεί πάνω από 30 λεπτά, ενώ το 66% δήλωσε ότι ιδανική διάρκεια θα ήταν τα 15 λεπτά.
Αν και τα περισσότερα ζευγάρια είπαν ότι το σεξ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια σχέση, οι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, τους οδηγούν σε «ένα στα γρήγορα», στο ¼ των περιπτώσεων σεξουαλικής συνεύρεσης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία πώλησης sex toys, Lovehoney, και αποτελεί μέρος της καμπάνιας «Mind The Gap», που ως στόχο έχει να βοηθήσει τα ζευγάρια να απολαμβάνουν περισσότερους οργασμούς, φτάνοντας μαζί στην κορύφωση.
Το 89% των ζευγαριών δήλωσε ότι έστω και μια φορά έχει φτάσει σε κοινό οργασμό κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
Αλλά ο οργασμός φαίνεται να είναι δύσκολη υπόθεση για τις γυναίκες.
Το 75% των ανδρών φτάνει σε οργασμό κάθε φορά που κάνει σεξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι μόνο 28%.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα, μπορεί να αποδοθεί στην δυσκολία του γυναικείου οργασμού. Και αυτό γιατί το 61% των γυναικών αποκαλύπτει ότι είναι δύσκολο να φτάσει σε οργασμό, κατά τη διάρκεια κάθε είδους σεξουαλικής δραστηριότητας.
«Είναι φανταστική είδηση ​​ότι σχεδόν το 90% των ζευγαριών, έχουν επιτύχει κοινούς οργασμούς κάποια στιγμή στη σχέση τους», λένε οι ερευνητές.
Για το ήμισυ περίπου των ζευγαριών αυτό είναι η απόλυτη κορύφωση της σεξουαλικής ευτυχίας, για αυτό και εμείς αναζητούμε τρόπους για να τους βοηθάμε να μοιράζονται οργασμούς με μεγαλύτερη συχνότητα», επεσήμανε ο επικεφαλής της έρευνας Jess Wilde.                                


Διαβάστε επίσης: «Δεν μπορώ απόψε έχω πονοκέφαλο». Κι όμως η ερωτική πράξη θεωρείται το καλύτερο αναλγητικό