Πρώην πορνοστάρ και διάσημη ηθοποιός τάσσονται υπέρ της σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς όπως υποστηρίζουν «η βία φέρνει οργασμό»

9840
Θύελλα αντιδράσεων έφερε η δήλωση πρώην Γαλλίδας πορνοστάρ.
Η Μπριζίτ Λαέ είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στο κανάλι  BFM-TV ότι «μπορεί κάποιος να έχει οργασμό όταν τον βιάζουν».

Η δήλωση έγινε στο πλάισιο αντιπαράθεση της πρώην πορνοστάρ με την επικεφαλής φεμινιστικής οργάνωσης, Caroline De Haas, η οποία υποστήριζε ότι «η βία εμποδίζει την απόλαυση στο σεξ».

Η πρώην πορνοστάρ δέχτηκε εκατοντάδες μηνύματα στα social media που την κατέκριναν για τη δήλωσή της.
Τα λεγόμενά της θεωρήθηκαν εξοργιστικά και προσβλητικά.
Έτσι, αναγκάστηκε μια ημέρα αργότερα, να απολογηθεί ζητώντας συγγνώμη.
«Λες κάτι και αμέσως το γυρνάνε στα social media και μετά πρέπει να ζητάς συγγνώμη. Αφού έτσι λειτουργεί ο κόσμος, ε, λοιπόν, κι εγώ ζητώ συγγνώμη«.
Μετά από πολλές ερωτήσεις που δέχτηκε στο κανάλι TV5 Monde, η πορνοστάρ ξέσπασε σε κλάματα γιατί θεώρησε ότι τα λόγια της πήραν τεράστιες διαστάσεις.
Όμως, αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι, ότι δεν άλλαξε τη θέση της σε σχέση με την απόλαυση που νιώθει κάποιος κατά τη διάρκεια του βιασμού «είναι, δυστυχώς, αλήθεια«.

Το άρθρο στη Le Monde

Η Μπριζίτ Λαέ και η Γαλλίδα σταρ Κατρίν Ντενέβ, πρόσφατα υπέγραψαν άρθρο στην  Le Monde, όπου υποστήριζαν το ανδρικό πείραγμα, δηλαδή τη σεξουαλική παρενόχληση.
Το άρθρο είχαν συνυπογράψει ακόμη 100 γυναίκες, που όλες μαζί επέκριναν τις φεμινίστριες που ζητούν εκδίκηση για βιασμούς και παρενόχληση.
Στο κείμενό τους αναφέρονται στον πουριτανισμό, στις αλυσοδεμένες γυναίκες που καταπιέζουν τη σεξουαλικότητά τους, στα «αιώνια θύματα» των βιασμών.
Πιστεύουν ότι η αντίληψη του φταίχτη άνδρα «όχι μόνο δεν βοηθά τις γυναίκες να αυτονομούνται, αλλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εχθρών της σεξουαλικής ελευθερίας, των θρήσκων εξτρεμιστών και των πιο επικίνδυνων αντιδραστικών, στο όνομα του καλού και της ηθικής».
Απορρίπτουν τον φεμινισμό που κατά τη γνώμη τους εκφράζει «μίσος προς τους άνδρες», ενώ υποστηρίζουν την ελευθερία της παρενόχλησης που γι’ αυτές φανερώνει σεξουαλική ελευθερία.

Η Κατρίν Ντενέβ, διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός που εξόργισε, υποστηρίζοντας τη σεξουαλική παρενόχληση.

Απάντηση κατά Κατρίν Ντενέβ, Κατρίν Μιγιέ και Μπριζίτ Λαέ

Στην εφημερίδα Liberation η αρθρογράφος Annette Lévy-Willard, βάζει στο στόχαστρο κυρίως τις γνωστές γαλλίδες Κατρίν Ντενέβ, Κατρίν Μιγιέ και Μπριζίτ Λαέ και απαντά στο δημοσίευμα της Le Monde.
Απευθύνεται στις 3 πιο διάσημες εκ των 100 γυναικών.
Η Μπριζίτ Λαέ, ηθοποιός και ραδιοφωνική παρουσιάστρια, υπήρξε μια από τις πρώτες σταρ του πορνό το 1970 – 1980. Η Κατρίν Ντενέβ είναι διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός.
Η Κατρίν Μιγιέ, κριτικός τέχνης και συγγραφέας, έγινε γνωστή στο πλατύ κοινό σκανδαλίζοντας το κοινό με την τολμηρή αυτοβιογραφία της «Η σεξουαλική ζωή της Κατρίν Μιγιέ».

Η αρθρογράφος απήθυνε ένα άρθρο-απάντηση στις υποστηρίκτριες της σεξουαλικής παρενόχλησης.
«Βαριά υπονοούμενα, τσιμπηματάκια στο μετρό, ίσως και βιασμοί, δεν πειράζει. Εμείς, οι Πραγματικές Γαλλίδες, ξέρουμε τι είναι η σεξουαλική επανάσταση. Η εσωτερική μας ελευθερία δεν βιάζεται. Και τόσο το χειρότερο αν δεν μπορούμε να πείσουμε την Μαριάμα, την οποία ο σύζυγός της μαχαίρωσε 23 φορές και την πέταξε από το παράθυρο.
Επιστρέφω από το εξωτερικό και ανακαλύπτω, ότι οι συμπατριώτισσές μου, οι Πραγματικές Γαλλίδες, επέστρεψαν και πολεμάνε …για τους άνδρες. Επιτέλους! Ευχαριστώ.
Είχα αρχίσει να τους λυπάμαι. Εκατό περίπου γυναίκες βγήκαν θαρραλέα να τους υπερασπιστούν, στην Le Monde, την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου, δυστυχώς επέτειο από τη γέννηση της Σιμόν ντε Μποβουάρ. Τυχαίο.
Ε, λοιπόν, εμείς οι Γαλλίδες είμαστε έτοιμες να υπερασπιστούμε όλους αυτούς τους άνδρες οι οποίοι «κατηγορούνται, τιμωρούνται και στέλνονται στο σφαγείο».
Αλλά, σώθηκαν, από εμάς τις Πραγματικά Ελεύθερες Γαλλίδες, οι οποίες αντιστεκόμαστε στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και αγωνιζόμαστε για τον δίκαιο αγώνα των ανδρών. Καθώς και για το νόμιμο δικαίωμα των γυναικών να παρενοχλούνται σεξουαλικά.
Εμείς στη Γαλλία δεν είμαστε όπως αυτές οι σφιγμένες, πουριτανές Αμερικάνες.
Εμείς, οι Πραγματικές Γαλλίδες ξέρουμε τι είναι το σεξ. Όπως είπε και η Κατρίν Ντενέβ «η ελευθερία να παρενοχλείς είναι απαραίτητη στην σεξουαλική ελευθερία». Απαραίτητη! Ναι, και στο μετρό, darling, το να σε ακουμπάνε δεν είναι φοβερό, αλλιώς εκφράζεις «μια μεγάλη σεξουαλική μιζέρια».
Επομένως, χαϊδέψτε, ακουμπήστε, τσιμπήστε, κολλήστε, χυθείτε στο μετρό από τις 8 το πρωί, θα κάνουμε σαν να είναι «μη γεγονός». Είμαστε θαρραλέες, και το επαναλαμβάνουμε: «Σας παρακαλούμε, παρενοχλείστε μας!».

Διαβάστε επίσης: Η εξωφρενική άποψη ανδρών από τέσσερις χώρες ότι «οι γυναίκες απολαμβάνουν τη σεξουαλική παρενόχληση και την προκαλούν»