Σε ποια ηλικία οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και πετυχαίνουν καλύτερο οργασμό;

9484

Υπάρχει η πεποίθηση ότι οι γυναίκες που διανύουν την δεκαετία 20-30, βρίσκονται στο απόγειο της σεξουαλικής τους ζωής.
Ωστόσο, επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι, οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και πετυχαίνουν τον καλύτερο οργασμό, στην ηλικία των 36 ετών και άνω.
Η έρευνα διενεργήθηκε από την εφαρμογή, Natural Cycles, σε δείγμα 2.600 γυναικών.
Οι συμμετέχουσες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις, σχετικά με τους οργασμούς που είχαν ή δεν είχαν ανά περίοδο της ζωής τους, καθώς και για το πόσο ελκυστικές αισθάνονταν και πόσο απολάμβαναν το σεξ.
Οι απαντήσεις τους αναλύθηκαν ανά ηλικιακή ομάδα: νεότερη ηλικιακή ομάδα (κάτω των 23 ετών), μέση (23-35) και μεγαλύτερη (36 ετών και άνω).
Οι γυναίκες άνω των 36 ετών είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καθώς οκτώ στις 10 δήλωσαν ότι ένιωθαν σέξι.
Από την άλλη πλευρά, τέσσερις από τις 10 γυναίκες της μέσης ομάδας ένιωθαν ελκυστικές, ενώ επτά από τις 10 γυναίκες, ηλικίας κάτω των 23 ετών, ήταν ευχαριστημένες με την εμφάνισή τους.


Οι μεγαλύτερες γυναίκες σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και στο θέμα του οργασμού.
Σχεδόν οι 6 στις 10 ανέφεραν ότι, είχαν περισσότερους και καλύτερους οργασμούς, αντίθετα με 5 στις 10 στην μεσαία ομάδα και μόλις 2 στις 10 γυναίκες της νεότερης ομάδας.
Παράλληλα, οι γυναίκες 36 ετών και άνω, σε ποσοστό 86%, ανέφεραν ότι είχαν κάνει πολύ καλό σεξ μέσα στον τελευταίο μήνα, συγκριτικά με το 76% της μεσαίας ηλικιακής ομάδας και μόλις το 56% των γυναικών κάτω των 23 ετών.
«Τα αποτελέσματα της έρευνας στέλνουν ένα πραγματικά θετικό μήνυμα για τις γυναίκες.
Καθώς μεγαλώνετε και γνωρίζετε καλύτερα το σώμα σας, μπορείτε να απολαύσετε μια πιο ευχάριστη σεξουαλική ζωή και να αισθάνεστε πιο σίγουρες για τον εαυτό σας», ανέφερε η εκπρόσωπος της Natural Cycles, Αμάντα Μπόνι.

Διαβάστε επίσης: Πόσο διαρκεί το σεξ και γιατί το «ένα στα γρήγορα» είναι μύθος