Σοκαριστική έρευνα δείχνει, ότι 1 στις 8 Γαλλίδες έχει πέσει θύμα βιασμού

2488
Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με το ποσοστό βιασμών στη Γαλλία, καθώς έδειξε πως 1 στις 8 γυναίκες έχει πέσει θύμα βιασμού, τουλάχιστον 1 φορά.

Οι ερωτήσεις με βάση τις οποίες βγήκαν τα αποτελέσματα, αφορούσαν τόσο στον βιασμό, όσο και σε άλλες μορφές σεξουαλικής βίας, όπως την αποστολή πορνογραφικού περιεχομένου μέσω διαδικτύου, τις άσεμνες χειρονομίες σε δημόσιο χώρο, τις σεξουαλικές επιθέσεις και άλλα.
Την έρευνα έκανε το Ίδρυμα Jean Jaures και συμμετείχαν 2.167 γυναίκες άνω των 18 ετών.
Από το σύνολο των γυναικών, το 12% είχε πέσει θύμα βιασμού, το 43% είχε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και σχεδόν το 60% είχε δεχθεί ανήθικες προτάσεις.
Το 5% αποδείχθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού περισσότερες από 1 φορές και μάλιστα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων ήταν από τους συντρόφους τους, από γνωστούς και λιγότερες από αγνώστους. Οι περισσότεροι βιασμοί είχαν σημειωθεί, όταν τα θύματα ήταν στην παιδική ή εφηβική ηλικία.

 

 

 

Οι ψυχολόγοι εξηγούν, ότι τα θύματα βιασμών έχουν να αντιμετωπίσουν μια πολύ επώδυνη και ψυχοφθόρα διαδικασία, για να ξεπεράσουν τον τραυματικό συμβάν.
Πολλές από αυτές δεν καταφέρνουν ποτέ να το αφήσουν στο παρελθόν και υποφέρουν από μετατραυματικό στρες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το ένα πέμπτο των γυναικών που είχαν πέσει θύματα βιασμών είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι γυναίκες δεν κατήγγειλαν τον βιασμό.
Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι τα μηνύματα και οι καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το σκάνδαλο Γουάινστιν στις ΗΠΑ τις κινητοποίησε και τις ενθάρρυνε να μιλήσουν για τις τραγικές εμπειρίες τους.
Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι οι καταγγελίες κρουσμάτων σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών αυξήθηκαν κατά 31,5% το τελευταίο τρίμηνο του 2017, συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2016.