Τα οφέλη της σεξουαλικής επαφής. Κάνει καλό στην καρδιά, θεραπεύει πονοκεφάλους και προλαμβάνει διάφορους καρκίνους

12383

Πέρα από τις στιγμές ευχαρίστησης είναι και ιατρικά τεκμηριωμένο ότι το σεξ οφελεί τον οργανισμό, συμβάλλοντας στην σωματική και ψυχική υγεία. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή έχει πολλαπλά οφέλη. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η «δόση» που συνιστάται για επιθύμητα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Εκτός λοιπόν από την χαρά που συνοδεύει το σεξ, δείτε το και σαν φάρμακο…

Μειώνει το άγχος και το στρες

Το σεξ βοηθά τους ανθρώπους να αποβάλλουν το υπερβολικό άγχος, καθώς απελευθερώνει χημικές ουσίες όπως οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη, που βοηθούν να χαλαρώνουμε και να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι. Παράλληλα, μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για το στρες.

Βοηθά την υγεία της καρδιάς

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, οποιαδήποτε μορφή σωματικής άσκησης αυξάνει τους παλμούς και γυμνάζει την καρδιά, κάνει καλό. Το σεξ αντιστοιχεί σε ένα ανεβοκατέβασμα της σκάλας.

Είναι φυσικό παυσίπονο

Οι νευροδιαβιβαστές που λέγονται ενδορφίνες και η σεροτονίνη που απελευθερώνονται στο σεξ αποτελούν τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού. Μπορούν να θεραπεύσουν ακόμα και έναν πονοκέφαλο και να απαλύνουν τη δυσφορία.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες, οι φοιτητές που είχαν σεξουαλικές επαφές τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα ενός συγκεκριμένου αντισώματος που είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών. Στην πραγματικότητα, τα επίπεδα ήταν 30% υψηλότερα απ’ ό,τι σε εκείνους που δεν είχαν σεξουαλικές επαφές

Καίει θερμίδες

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, το σεξ διάρκειας 30 λεπτών κάνει τους άντρες να καίνε περίπου 4,2 θερμίδες το λεπτό και τις γυναίκες 3,1 θερμίδες ανά λεπτό.

Κάνει απαλό το δέρμα

Ταυτόχρονα, ο ιδρώτας που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ανοίγει τους πόρους του δέρματος και βοηθά στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας, κάνοντας την πιο λαμπερή και μειώνοντας τον κίνδυνο δερματίτιδας.

Προστατεύει από στυτική δυσλειτουργία

Οι άνδρες που κάνουν σπάνια σεξ έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία από τους άντρες που κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα. Δεδομένου ότι το πέος είναι μυς, η συχνή εξάσκησή του συμβάλλει στη διατήρηση της ισχύος του, όπως η γυμνάστική βοηθά στη διατήρηση της δύναμης του σώματος.

Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα είχαν μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. Ο λόγος είναι ότι η συχνή εκσπερμάτιση απομακρύνει δυνητικά επιβλαβείς ουσίες από τον προστάτη, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν τον σχηματισμό καρκινικών όγκων.

Βοηθά στη γυναικεία ακράτεια

Οι συχνές κολπικές συσπάσεις κατά τη διάρκεια του σεξ, δυναμώνουν τους μύες της περιοχής κι έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανίσει ακράτεια μια γυναίκα, εξαιτίας της χαλάρωσης των πυελικών μυών, που προκαλείται με το πέρασμα της ηλικίας.

Διαβάστε επίσης: Οι βασικοί κανόνες υγιεινής μετά το σεξ, που δεν πρέπει κανείς να αγνοεί για να μην υπάρξουν μολύνσεις

 

 

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ; Οι ειδικοί αλλάζουν τα δεδομένα και ανατρέπουν τα στερεότυπα