Τα σημάδια της επανασύνδεσης μετά από καβγά. Γιατί οι άνδρες προτιμούν το σεξ και οι γυναίκες ένα ειλικρινές κλάμα

5718

Όλα τα ζευγάρια τσακώνονται, αλλά ο τρόπος που λύνονται οι παρεξηγήσεις διαφέρει αναλόγως το φύλο.
Οι άνδρες προτιμούν το λεγόμενο “σεξ συμφιλίωσης” ενώ οι γυναίκες μια ένδειξη μεταμέλειας, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση “Evolutionary Psychological Science”.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπάκνελ στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, έκαναν ένα πείραμα για να δουν με ποιο τρόπο τα ζευγάρια τα ξαναβρίσκουν μετά από ένα καυγά.
Το πείραμα χωρίστηκε σε δυο φάσεις.
Αρχικά, ζητήθηκε από μια ομάδα εθελοντών να αναφέρουν πιθανές τακτικές που χρησιμοποιούν οι άντρες και οι γυναίκες ώστε να συμφιλιωθούν με το ταίρι τους μετά από έναν τσακωμό.
Στη συνέχεια, οι ερευνητές κατηγοριοποίησαν τις απαντήσεις και τις έδειξαν σε μια άλλη ομάδα αντρών και γυναικών ώστε να επιλέξουν ποιες τακτικές προτιμούν και ποιες θεωρούν πιο αποτελεσματικές.
Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι καθένα από τα δύο φύλα προτιμά διαφορετική προσέγγιση εκ μέρους του/της συντρόφου προκειμένου να αφήσει πίσω του τη σύγκρουση.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες θέλουν από το σύντροφό τους να τους αφιερώσει λίγο ποιοτικό χρόνο, να ζητήσει συγγνώμη ή ακόμα και να κλάψει, για να τα ξαναβρούν.
Για τις γυναίκες, τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν ότι ο σύντροφός τους είναι πρόθυμος να επενδύσει χρόνο και προσπάθεια στη σχέση και παράλληλα ότι δεν φοβάται να δείξει τα συναισθήματά του.
Οι γυναίκες, θεωρούν αποτελεσματική τακτική συμφιλίωσης, τη συγγνώμη του άνδρα, επειδή την θεωρούν μια αλτρουιστική πράξη.
Αποδεικνύει την ικανότητά του να παρέχει συναισθηματική στήριξη στην σύντροφό του”, εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης Τζον Γουέιντ.
Από την άλλη μεριά, οι άντρες περιμένουν από την σύντροφό τους ένα χάδι, μια ευγενική χειρονομία ή να τους προσεγγίσει ερωτικά προκειμένου να τα «βρουν».
«Οι γυναίκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την σεξουαλική χάρη, ως έναν τρόπο για να συμφιλιωθούν με το ταίρι τους.
Κάτι τέτοιο δείχνει στον άνδρα τους ότι η γυναίκα εξακολουθεί να είναι «σεξουαλικά προσβάσιμη» και ως εκ τούτου δεν θέλει να τερματίσει τη σχέση», είπε χαρακτηριστικά ο Τζον Γουέιντ.

Διαβάστε επίσης: Σε ποια ηλικία οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και πετυχαίνουν καλύτερο οργασμό;