Το μέγεθος του ανδρικού μορίου μπορεί να επηρεάζει την υπογονιμότητα. Τι υποστηρίζει έρευνα Αμερικανών επιστημόνων

4484
Τα προβλήματα γονιμότητας των ανδρών, σχετίζονται κατά κύριο λόγο με την αδυναμία του σπέρματος. Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι άνδρες που δυσκολεύονται να κάνουν παιδί έχουν κατά μέσο όρο περίπου ένα εκατοστό μικρότερο πέος, από εκείνους που μπορούν.

Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μιας νέας αμερικανικής έρευνας, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Κολοράντο. Η συγκεκριμένη έρευνα είναι η πρώτη που ασχολήθηκε με τη σχέση υπογονιμότητας και μεγέθους του πέους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου «Brigham Young» στη Γιούτα, με επικεφαλής τον Όστιν Σλέιντ, μελέτησαν τα στοιχεία 815 ανδρών. Από αυτούς, οι 219 είχαν απευθυνθεί σε ειδικούς για προβλήματα υπογονιμότητας. Οι υπόλοιποι ζήτησαν βοήθεια για άλλα ζητήματα, όπως για πόνο στους όρχεις ή στυτική δυσλειτουργία.

Οι επιστήμονες μέτρησαν το μέγεθος των μορίων των ανδρών και διαπίστωσαν ότι, όσοι δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα υπογονιμότητας είχαν κατά μέσο όρο πέος μήκους 13,4 εκατοστών. Όσοι είχαν αναπαραγωγικά προβλήματα, είχαν κατά μέσο όρο πέος 12,5 εκατοστών.

«Είναι πιθανό μια εκδήλωση γενετικών παραγόντων να προδιαθέτουν κάποιον σε υπογονιμότητα. Αυτό δεν σημαίνει πως οι άνδρες με μικρότερο πέος κατ’ ανάγκη πρέπει να ανησυχούν για τη γονιμότητά τους», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας.

«Το ένα εκατοστό μπορεί να μην αποτελεί καμιά εντυπωσιακή διαφορά, αλλά πάντως έχει σαφώς στατιστική σημασία. Μένει να δούμε αν υπάρχει κάποιο όριο στο μέγεθος του πέους, πέρα από το οποίο μπορούν να προβλεφθούν πιο σοβαρά προβλήματα γονιμότητας», συμπλήρωσε.

Αντίθετη άποψη με τους επιστήμονες της έρευνας έχει η καθηγήτρια Σίνα Λιούις του Πανεπιστημίου Κουίνς στο Μπέλφαστ.

«Ένα πράγμα που τρομάζει τους άνδρες, είναι πως το μέγεθος μετράει. Το να ακούσουν τώρα ότι έχουν μικρότερη πιθανότητα να γίνουν πατέρες, δεν είναι καλό μήνυμα. Οι γιατροί δεν θα ήθελαν να κάνουν τέτοιες μετρήσεις στην κλινική, συνεπώς η νέα μελέτη δεν θα είναι πραγματικά κλινικά χρήσιμη. Εξάλλου, η έρευνα δεν μας λέει ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος ενός πέους», δήλωσε.

Επειδή η υπογονιμότητα των ανδρών προέρχεται κατά κύριο λόγο από την αδυναμία του σπέρματος και διάφορους άλλους παράγοντες, το μέγεθος του μορίου φαίνεται να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Εξάλλου, η έρευνα είναι μικρή και συνεπώς, χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης: Αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες! Αναμένεται να κυκλοφορήσει. Ποια αποτελέσματα, ίσως και θανατηφόρα, είχαν παλαιές προσπάθειες

 

Διαβάστε επίσης: Πρόωρη εκσπερμάτιση. Τι είναι η χρόνια και η επίκτητη και πότε αρχίζουν τα προβλήματα στους άνδρες